Thursday, March 28, 2013

I Love Eating!

Assalamualaikum duniaku. eheks.

#Entry ni tentang aku aku aje.
Jadi tak best pun. Skip loh. Hehee

Aku sejak last-last ni manyak jemputan makan.
Ek?
Jemputan makan dan bayar sendiri laa. hehe

Ini semua aku saja je masukkan.
Sebab masa makan tu aku rasa exited.
So aku tangkaplah gambar.
Sekarang tak lah. kekee.

Ni secret recipe fot kek birthday.
Aku beli tau.
Kena paksa. :P
Kekeke


Okay. Aku bersama hadiah. 
Love it. <3



Ini burger bakar.
Mahal kottt.
Kecik je ni tapi rege dekat 8 ringgit malaysia tau.
Tapi do not worry, it berry berry mavelezah. ;)



Okay. 
Makanan ini lagi sedap dari yang atas atas tu walaupun hanya dibeli di Petronas dan berharga 2.30 ringgit malaysia.

Meh dengar cerita aku.
Kenapa ia lebih besttt dari yang atas atas tuuu.
Sebab ini ayah yang belikan. <3
Memey ah biasa ayah yang belikan.
Tapi pengorbanan untuk si gegula kapas ni mengharukan lah.
Ayah berkejar sana sini nak kasi gegula kapas ni.
Padahal gegula kapas aje. hehee
I love you ayah <3


Ha, model gegula kapas. 
Nampak bersungguhkan kan?
Sodap la tuuu. :D


Okay, pahtu hari Khamis hari tu aku ikut kawan aku pergi buka puasa kat Seksyen 7, Bangi.
Ada kedai makan best dia kata. 
Murah dan sedap dan puas hati.
Okay aku nak ikut aku nak ikuttt :D

Nama kedai tu Austin.
Haaa, kedai ni ala ala atas kapal lalun macam cerita One Piece tu haa.

Haa, nampak tak?
Kureng jelas kot sebab aku amek gambar dari bawah pahtu guna camera two point o aku ni kekeke.

Ni cencawan dia. 
Besauuu.
Rege dia 3 ringgit mesia :D

Syaroo and Nina.
Dioranglah kawan saya yang cool tuu. 8)


Haa, tengok tengok! :D
Sedapnyeeeeee.
Fresh orange and Chicken Chop.
Besauuu gajah pulak tu.



Okay. Aku beli bende alah ni sebab nak try.
Sebab nampak sedap.
 TAPI Mahaaaaal. grrrr
Dekat 4 hengget mesia.
#serik : |


Okay.
Habis memakan.
Semoga Allah bagi akumakan seksedap lagi ye pahni.
Amin. :D

Er? Nak makan kaki aku?
Hehee. Tak tak.
Aku saja tunjuk.
Aku sukaaa.
Sesangatan lawa :D
Simple but special. 
Lamaaa dah aku tak pakai high heel. 
Ghinduuu T..T


For the pleasure of Allah.
Thank You!
Taaa~

Wednesday, March 27, 2013

Allah Yang Menentukan Jalan Hidup Kita

Assalamualaikum guys. ;)

Tadi aku baca baca blog orang, hehee
Pahtu,
Aku tengoklah perubahan yang berlaku dalam hidup manusia.

Bila aku baca baca kan,
Aku rasa kan,
Emmm.
Allah pilih laa.

Emmm.
Maksud aku, jalan cerita.
Tak tahulah betul ke tak.
Aku cuma menyatakan rasa hati. Acehh.

Allah menentukan jalan cerita hidup kita.

Konklusi yang aku nak buat,
Kita jalani hidup kita.
Jadi kitalah yang perlu hargai hidup kita.

You got it?
Okay ;)

For the pleasure of Allah.
Thank You!
Taaa.

Tuesday, March 26, 2013

My Tanaman Hijau

Assalamualaikum dunia. :D

Hari yang ceria kerana hari cuti. Hehe
Aku cuti  minggu plus 1 minggu.
Heee. Bukan cuti pun sebenarnya 1 minggu last tu,
Tapi aku berPBS.
Pengalaman berasaskan sekolah.
Aku PBS kat sekolah lama aku dari darjah 1 hingga 4,
Dulu SK Simpang Renggam 2 sekarang tukar jadi SK Dato Onn Jaafar.
Cool kan ;)
Okay stop.

Aku nak cerita tentang hobi terbaru aku kekeke.
Aku sekarang menanam pokok tau yeayyy!
Ek? No no.
Lebih kepada menjaga bunga.
Hehe.
Sebab ibu yang tanamkan pokoknya. :3


Selari dengan hasrat Timbalan Pengarah IPG KPI yang ingin merealisasikan program 1 bilik 1 poko dan IPG Lestari, (ceee) aku dengan suka dan senang hatinya menyahut seruan beliau, kerana aku telah pun membela Amru sebelum ini! :D

Okay. Membela Amru. =..=

Amru adalah sejenis kaktus yang ibu belikan di Nursery Simpang Renggam suatu ketika dahulu. Ia berharga lingkungan RM7-RM8 sahaja ye.

Okay, masa aku balik sat 2 minggu lepas, aku cerita lah kat ibu yang aku nak tanam pokok bla bla bla.
Memandangkan ibu adalah seorang pencinta bungaan yang tegar, maka, tiada masalahlah kalau aku minta nak sikit. Hehee

So, di pagi ahad, area jam 8.30 gitu kami ber’rushing2 mencari pokok pokok yang best dan sesuai diletakkan dibilik aku sebab jam 9.15 pagi bas aku sampai arghhhhhh. Fuhfuh.

Kami pilih pilih then dapatlah 3 ekor pokok. 
Nanti aku tunjuk gambar. 
Semua ibu pilih dan cabut dan tanamkan. Hehe. 
Aku tengok aje. :3

Pastu aku cari-cari lagi pokok, sebab ,macam tamak gitu kan, so aku pusing keliling rumah, jumpa 1 lagi pokok yang aku berkenan. 
Aku cabutlah ikut suka aku. 
Boleh hidup kot hehee.



Haaa. Ni time nak nak hangkut ke bas. Hehee. 
Sampul dengan dua paper satu pokok tau. Bersungguh. Heh. 






Bila sampai, aku cecepat kenakan matahari. Fuuuu selamat. :D

Aku letak tepi tinggap. Beratur lima pokok. 

Dia kira anak angkat aku kan, jadi aku bagi namalah. Heheee.
Dari tepi si Amru, abang long yang kasihan hehee.
Pastu si rama-rama namanya Athirah. Sweetkan nama? Aku sukaa. Thanks to you. :D
Then si kembar tiga namanya Kasih. Ibu kasi nama. Motif: tk tahu. 
Pastu si daun keras tu namanya Faris. Heee
The last, pokok Che Su kasi, dia hidup dengan air aje, namanya Husna (by Bali). Sweet je aku rasa..

Aku exited senanya, tapi malas nak xoxo sangat time ni hehee.



Haaaa Chakkkkkk :D
Ni time exited lagi kekeke

Nak tau tak, heheee.
Best tau ada anak anak angkat ni, sebab anytime kita boleh cakap cakap ngan dia,
Contohnya pepagi tengah takdok mood tu, kita buat muka ceria sambil teriak gini,

"OOOOiuuu~ anak anak mamaa, sihat tak hari ni, (sambil spray2 air sikit), hari ni mama lambat gi kuliah banyak kereje tak sarapan lapooooo bla bla bla, lastnyaa, I love you Athirah."

Kuikuikui. Terasa bahagia. Hahaaa.

Pahtu pahtu,
Yang aku sukaaaa sangat kan, part ada nampak bunga tu bekembang mekarrr. Hehee.
Athirah ajelah yang sudi kembang sebab dia jenis yang kembang-kembang kan, 
Klu yang lain tu jenis statik ajee.

Time malam aku tengok sumeee kepak si Athirah ni ke bawah. Sodeh aje..
Tapi bila pagi, dia kembanggg dengan gumbiraaa sekali :D 
Then kadang ada tumbuhkelopak baru tauuu. :D

Serius best ohhhh.

Aku harap depa hidup pun bahagia dan membesar dengan baiklah yee.
Doakan mama banyak-banyak ye anak anakku.
Heheee.
(feeling ibu ibu :3)


Er? Tetiba...
Nak masuk jugakk :P
Ni keychain kite baru beli kat BP Mall.
6.90 ringgit malaysia. <3 <3 <3
Somelkan kan.

Okay, 
For the pleasure of Allah.

Byee.




Program Sayonara Jahiliyah

Assalamualaikum ooooooo....

Awal awal tahun ni hidup agak exited.
Sebab? Jumpe retis.
Okay.

Ceritanya gini:
Kat IPG aku banyak program.
So ramailah yang datang.
Antaranya program aku.
Err?

Tak tak. heee.
Aku jadi setiausaha.
Sayonara Jahiliyah.
Jadi, manyak lah moment moment best aku dalam program ni.
Nak cerita panjang maleh lah.
Sebab macam laporan ajee.
(padahal laporan pun aku yang buat, dah siap dah cuma malas cerita dua tiga kali. hee)

Ini suasana dewan sebelum gantung banner tu.


Okay muka letih. -_-
Ustajah busyuk gila dari pagi berpeluh peluhan sampai petang.
Kenangan tol. Hehe


Ada Amin Idris.
Ada Hilal Asyraf.
Ustaz Don.
Diana Amir.

Of course aku exited gilauu.
Kekeke. Kantoi.

Ahaa. Bukti.
Ni dalam bilik VIP. Aku nyibuk sat.
Aku: Akak, nama saya A'isyah A Siddiqah. Ingat ye. :D
Diana: -_-
Aku: Okay, takpe. Akak, saya ada kerja nak buat. Boleh saya snap gambar kejap dengan akak?
Diana: Boleh boleh. 
Aku: Yuhuuuuuuuuuuuuu. 

Ustaz Don.
Eh aku tak amek gambar dari facebook okay.
Aku amek senirik guna camera two ponit o aku. :P
(berebut rebut. malu jeee :3)
Okay x buat lagi : |


Saksikan keterujaan itu.
(Feww. Malu lagii -_-)
Tapi kitew macam kawan baik kan kan, kak Yatt kan? :3
*terima kacehhh.
Oh ye. thank you juga kepada yang tolong mem'blur'kan gambar supaya nampak kami berdua ajew.
heheee.


-Err?
Oh? Aah. Dia kata dia retis. So, I masukkan sekalilah, senang. :P
-Oh, oke -_-

Kekeke.
Kenalkan. ohok ohok,
Kak Aida.
A cool gugurl.;)

Aku cerita sikitlah ek.
Em.
Kita selalu dengar artis yang berubah jadi baik ni hipokrik la belagak la bla bla bla la kan kan.
Nasihat saya,
Toksah dok sebok sebar fitnah.
Kenali mereka dahulu. 
Jumpa dahulu.
Then jugde lah.

Mungkinlah segelintir awak awak ada nampak kekurangan kat mana mana part,
Tapi tak perlu nak dengki or benci or bla bla bla.
Kenapa takyah?
Sebab depa kan masih belajar.
So masih ada part yang tak tahu.
Kita kena husnu dzon laa sayang oi.
Kita kan belajar adab. Kan kan?

You know,
My konklusi is,
They are better than me. 
Serius kot.

Tu je lah.

Tapi part lawa memey kita orang bebiase ni kalah.
Kakaka. 
Tacap macamana pun kalah lah aku rasa.
Tak caye perati balik gambar kat atas. 
Kemudian senyap ye. :P

For the pleasure of Allah.
Thank You!
Byee.