Tuesday, December 31, 2013

Cinch Energy Tea Mix Shaklee Khas Untuk Slim!

Assalamualaikum and hai semua :)

Alhamdulillah. Hari ni last day 2013. Last day jugak YES :p
So siapa lambat rugilah sebab tahun 2014 dah kena berjuang plus berkorban skett.
And Alhamdulillah jugak semalm dah ambil produk produk Shaklee untuk customers jugak.
So happy Alhamdulillah.

Okay, konklusi Shaklelele dari aku untuk bulan first ni adalah set slimming paling hotss. 
Memang best set slimming Shaklee ni sebab kita tahu apa yang berlaku dalam perut kita and macamana proses slimming tu berlaku. J

So sesiapa yang berminat boleh PM saya okay.
Don’t worry, saya akan ajar A to Z cara makan and saya akan pastikan pemakanan uolls okay and last dapat result yang bagusss sekali ^^

So today I nak cerita about cinch tea pulak. Haa. Ini pun dalam set slimming jugak tau. 

So this is cinch energy tea mix by Shaklee.



Fungsi utamanya adalah meningkatkan metabolism badan kita. Seperti yang kita tahu, makin lama kita hidup metabolism kita akan semakin berkurangankan?

Unless kalau uolls gymming every day atau pun jogging. Insyallah metabolism tinggi. but kalau uolls macam saya yang pemalas ni asyik asyik kata penat asyik asyik nak berehat. Yelaa pelajar IPG yang busy lah konon, boleh lah try Cinch Tea ni. Lagipun cinch tea ni tahan 2 3 bulan sebab kita just minum 1 2 kali je dalam seminggu. J
So kandungan dalam tea ni adalah :

1) MATCHA GREEN TEA
Antioksida yang sangat tinggi
Energy booster
Metabolisme booster
Bakar kalori up to 4x

2) TAURINA
menggalakkan metabolisme
lebih bertenaga
larutkan lemak
membantu menghasilkan otot tanpa lemak

3) WHITE TEA
membakar lemak-lemak berlebihan
menghalang penghasilan sel lemak yang tidak perlu
meningkatkan metabolisme
juga dikenali sebagai teh hijau bayi dengan mempunyai kandungan antioksida yang lebih tinggi berbanding teh hijau.

4) ROOIBOS RED TEA
melarutkan lemak
meninggikan kadar metabolisme iaitu pembakaran lemak
agen detox yang kuat

5) RED TEA
Salah satu antioksidan yang dijumpai dalam teh merah, yang dikenali sebagai polifenol -
pejuang kanser yang kuat
Polifenol membantu kerosakan badan yang disebabkan oleh radikal bebas
merupakan antioksidan yang begitu kuat dan dikaji sebagai pencegahan kanser dan sebagai agen yang boleh menghalang tumor dari merebak

So gabungan semua bahan di atas juga akan membantu anda dalam :

1) Rendah kandungan Kafein (Teh Putih)
2) Membantu merendahkan tekanan darah tinggi
3) Mengurangkan kolestrol
4) Melindungi jantung dan peredaran darah seluruhnya
5) Menguatkan tulang
6) Antibakteria dan antiviral
7) Menggalakkan kulit yang sihat
8) Mengurangkan gula dalam darah. Membantu mengurangkan gejala kencing manis
9) Baik untuk pencernaan dan boleh mengelakkan cirit birit
10) Membantu melawan penyakit seperti athma dengan mengembangkan saluran pernafasan

So mcmna?
Wanna try it? PM me at 01133099034 and saya akan fully guide anda, so don’t worry J
Semoga Allah sama sama bantu kita menyelesaikan masalah yang kita rungsingkan. :)

For the pleasure of Allah.
Byee,
Thank you and Assalamualaikum. J


No comments:

Post a Comment