Tuesday, December 24, 2013

Shaklee : Manfaat dan Kelebihan GLA Complex.

Assalamualaikum.

Lately Shaklee memang famous. 
Ramai jugak yang bertanya tanya aku.
Alhamdulillah.. 

Sebenarnya lama dah bertapak Shaklee ni.
Cuma kita anak anak muda ni mana peka.
Yelaa, kecik kecik lagi dulu.

Tapi memang famous. 
Sebab ramai yang yakin dengan Shaklee yang selamat, natural dan insyallah, dengan izin allah, berkesan.

For now, aku nak cerita tentang GLA complex.
Okay, wanita wanita di luar sana pernah dengar tak EPO? Stand for evening primrose oil.

Haaa. So, Shaklee punay EPO adalah GLA Complex. Stand for Gamma-Linelonic Acid

Fungsi?
Samalah dengan EPO. 
Dalam EPO kan banyak sumber dari GLA.
Cuma kelebihan GLA Shaklee ni dia mengandungi vitamin E yang asli.

Okay, fungsi GLA Cmplex ni :
  • Membantu meningkatkan kesuburan.
  • Mengatur kitaran haid.
  • Mengatasi masalah keputihan.
  • Melegakan simpom pra-haid.
  • Membantu dalam menangani menopause
  • Membantu menangani eczema.
  • Melegakan simtom akibat artritis rheumatoid.
  • Mengurangkan blood-clot yang boleh mengakibatkan serangan jantung.
  • Mengawal kolesterol.
  • Mengawal kencing manis dan darah tinggi.
  • Baik untuk fungsi saraf.
  • Menguatkan rambut dan kuku.
  • Menguatkan imuniti tubuh.
  • Mengandungi vitamin E yang menguatkan arteri.
  • Melambatkan penuaan.
  • Menjadikan kulit lebih cantik dan sihat.


Bagi yang ada problem yang berkaitan period atau ‘keperempuanan’ gitu, GLA Complex insyallah dapat membantu.
Harga pula affordable sangat.
Tahan berbulan bulan pulak tu.

Yang paling best dan kenapa anda perlu ambil GLA ni,
Dia natural, selamat dan berkesan.
Sebab tiada perisa, pemanis, pewarna atau bahan pengawet tambahan.

Bagi yang tak ada apa apa masalah berkaitan pun boleh amalkan sebab memang baik untuk dalaman dan luaran wanita.
Yelaa, sekarang penyakit memang menakutkan :’(
Lagi lagi wanita.
Kalau kita mencegah ia lebih baik bukan?
Saya beri nasihat kepada diri saya sendiri juga :’)

Oh ye,
Vitamin dan ubat hanyalah sebagai asbab atau perantara sahaja.
Allahlah yang maha menyembuhkan.


Kalau anda berminat bolehlah contact aku ya..
Aisyah 011-33099034.
Insyallah, aku akan bantu.
Aku akan anda cara terbaik pengambilan supplement ni untuk kesan yang baik.

Okay, itu saja.

For the pleasure of Allah.

Byee. 

No comments:

Post a Comment