Monday, December 23, 2013

I Am Your Fav Shaklee Distributor!

Assalamualaikum semua! :)

Ok mulai hari ni aku akan banyak banyak banyak update cerita pasal Shaklee, my best supplement everrr. Sebab .....

Semalam aku telah sah menjadi distributor Shaklee yeyyy!

My ID Shaklee is : 1091965

Whaaat? Yelaa, aku ni haa. Jangan lah terkejut sangat. -..-

Ni yang kat rumah punya :)
First ever Shaklee kat rumah hehe


Okay,
Pertamanya aku nak kongsi kenapa aku ambil Shaklee?


  • Untuk pengetahuan semua, aku bakal berkahwin, semua orang bakal berkahwin. So aku nak nampak cantek sikitlaaa :p
  • Yang kedua sebab aku nak sihat sihat dan sihat!


Kalau tak ambil supplement tak boleh sihat ke?

Boleh. Tapi susah sikit siapa yang duk Malaysia ni.
Kita sebenarnya terlalu terdedah dengan kebahayaan2 yang sangat mengancam kesihatan kita.
Tak kisahlah kita jaga macam mana pun, kita tetap berisiko untuk dapat penyakit penyakit yang fofular2 sekarang.

Contohnya kita yang duk kolej kediaman hari ni ( sebab budak U dan IPG),  makan tengah hari kat kedai atau kafe. Walaupun kita ambil sayur segunung pun, Confirm ada wak ajinamono dalam masakan tu supaya makanan tu lebih lemak dan lazat. Lepas tu kita minum pulak air teh tarik.
Ais pulak tu. 

Actually teh tarik ni bahaya sebab banyaaaak sangat susu pekat dalam tu untuk tutup rasa pahit teh tu.
Aku memang jarang jarang jarang sangat minum air manis sejak baca baca tentang Shaklee ni.
Dan ais pulak memang sangat tak bagus lagi lagi untuk kaum ibu to be macam aku ni hihi.
Sebab nanti senggugut, cayalah cakap aku.

So kesimpulan ringkasnya, kita memang terdedah dengan makanan yang bakal merosakkan badan kita T.T

So bagi membersihkan dalaman perut kita yang macam @#$% , aku pilihlah untuk ambil supplement. :)

Okay, kenapa pulak aku pilih brand Shaklee ?

Sebab aku nak sihat sekali gus cantik secara sihat. Aku tak cakap brand lain bahaya dan tak sihat.
Ini kajian aku selama berbulan bulan, aku dapati Shaklee memenuhi citarasa aku sebab ia natural. Aku suka perkataan natural sebab sudah pasti ia selamat dengan izin Allah.
Aku memang tak suka produk yang banyak 'sampah' sebab ia akan merosakkan kita suatu hari nanti.
Tak kisahlah apa pun, pencuci muka, sabun, lipstik, bedak, semua yang natural :)
Apatah lagi yang aku telan.

So, what is Shaklee actually?

Okay, Shaklee ni adalah supplement iaitu makanan tambahan.
Bukan ubat tau. Shaklee ni dia ada macam macam set. Dia tak campur sekali gus semua dalam satu capsul je sebab nak jaga kualiti. Sebab tu kita tengok kemain banyak lagi set Shaklee kan. Tengok pada masalah dan tujuan anda ambil Shaklee, ada lah tu vitamin-vitamin yang ada perlukan.

Contohnya masalah:


  • Gemuk,
  • Senggugut,
  • Migraine,
  • Perokok tegar,
  • Tekanan darah,
  • Muka bermasalah,
  • Kulit kusam.
  • Dan banyak lagi..

Ni antara Set Shaklee yang ada :

1. Anti-Aging
Vivix

2. Anti-Oxidants
CarotoMax, Vitamin C, Vitamin E, Vivix

3. Athma, Sinus (Resdung), Allergy, Hives (Gegata), Eczema
Alfalfa, B Complex, Vitamin C

4. Breastfeeding Set
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Alfalfa, ESP, Ostematrix, Omega Guard, PD

5. Children's Health
Chewable Vitalea, Chewable Vitamin C, Omega Guard, MealShake

6. Confinement Set
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Zinc, Vitamin E, ESP, Omega Guard

7. Diabetes Set
Fiber, GLA Complex, B Complex, Vitamin C

8. Gout Set
Fiber, PD, Omega Guard, Alfalfa

9. Immune Booster
NutriFeron

10. Men's Health
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Vitamin E, Ostematrix, Omega Guard, PD

11. Preggy Mommies
Vitalea, B Comples, Vitamin C, ESP, Ostematrix, Omega Guard

12. Skin Care
B Complex, Vitamin C, Vitamin E, ESP, Ostematrix, Vivix

13. Students' (12 years ++)
Vitalea, B Complex, Vitamin C, Lecithin, Omega Guard

14. Weight Management
Fiber, Lecithin, Cinch Shake Mix, Cinch energy Tea Mix

15. Individuals that don't like pills @ tablets
Meal Shake, ESP, Vivix, NutriFeron

16. Dan lain lain. 
Anda boleh contact aku, nanti aku boleh suggest set apa yang sesuai.


So alang-alang aku dah jadi ahli ni, aku nak tolonglah kawan kawan yang sama jenis macam aku iaitu berapa nak ada duit sangat sebab tengah belajar hehehe. Boleh jugak kalau anda nak tolong ibu ayah adik beradik anda yang mungkin every day makan  ubat hospital tapi tak baik baik sampai sekarang.

Mungkin post ini adalah satu rahmat bagi anda? Satu permulaan, satu titik kejayaan?
Siapa tahu kan kan ;)
Kita ikhtiarlah mana yang mampu kan? Dah try ubat tak jalan, dah try supplement lain pun tak jalan. Apa kata try Shaklee? Kot kot jodoh ke kan kan?

Aku jadi ahli pun sebab aku ni pengguna Shaklee. Family aku pun pengguna Shaklee tau. Kitorang ambil vitamin c, vita-lea dan vitamin B complex. Ni untuk salah sorang family aku yang ada darah rendah.

Aku pun join ! Hahaa Boleh, tak ada masalah, malah lebih baik.
Insyallah selamat, semulajadi dan berkesan. Insyallah, Allah bagi sihat dan cantik.

And sekarang aku tengah tunggu ESP dan vitamin E pulak
Wuuuuu tak sabooooo T.T

Yang dua ni aku belum try.
Aku akan update nanti kalau kalau memuaskan hati aku. Ok?

Tapi ESP ni memang hot product pun.
Memang juta juta orang suka (hyperbola :p)
So why not aku cuba jugak kan? Kot kot best ke kan ^^

Oh no, panjang sangat T.T
Sorry, sebab exited :D

Nanti aku update lagi ea set set dia.


Ni ha semuaaa produk Shaklee.



Tapi jangan risau tau nak ambil Shaklee, kita cuma perlu ambil apa yang diperlukan oleh badan kita aje. Tak payah ambil semua. Lebih selamat dan Insyallah berkesan.

Kalau berminat boleh contact aku :)

Facebook : Aisyah Assiddiqah
Wassap :  011-33099034


Thank You semua!
Byee.








2 comments: