Wednesday, December 25, 2013

Shaklee : Usaha Kurus dengan Set Slimming.

Assalamualaikum alls :)

Entry kali ni aku eh saya nak cerita pasal set slimming. Saya sopan sikit kot ek..

So ramai yang ambil set slimming ni untuk problem turunkan beran badan, nak figure cantik, nak kurus and tak nak buncit as well.

Bagi memudahkan pemahaman anda. Shaklee ada tiga konsep mudah untuk set slimming ni iaitu :


  1. Bakar. Bertujuan untuk bakar lemak dan kolesterol dalam badan.
  2. Buang. Membuang segala toksin dan lemak dalam badan.
  3. Bina. Membina otot semula supaya tidak menggelebeh.


So dalam gambar tu tadi ada set bakar, buang dan bina.

1. Lecithin / Omega Guard : pemecah dan pembakar lemak dan kolesterol.
Okay, sama je fungsi dia just omega guard ni lebih meluaslah fungsi dia. Sebab dia sekaligus bagus untuk orang yang berpenyakit seperti darah tinggi, kenciing manis, sakit jantung and diabetes.

2. Alfalfa / Herba Lax : fiber yang akan melawas dan membuang segala lemak dan toksin dalam badan.
Juga sama sahaja fungsi dia. Cuma Alfalfa lebih banyaklah fungsi dia.

3. ESP / Cinch Shake : membantu pempercepat proses pembakaran lemak tanpa mengganggu otot.
Cinch tidak boleh diambil oleh orang yang mengandung sebab ia akan mengeringkan susu. So gantikan dengan ESP. ESP pulak sangat bagus untuk mommy yang breastfeeding sebab ia akan dapat menghasilkan susu dengan banyaknyaa ^^

So, siapa yang berminat nak tahu lebih lanjut boleh contact saya, Aisyah 011-33099034 :)

Jangan risau sebab anda tak perlu ambil semua.
Saya akan suggest best produk yang perlu diambil mengikut bajet anda dengan harga yang best jugak.

Allah bagi sihat, bukan Shaklee.
Shaklee sebagai perantara atau asbab sahaja J

Okay itu saja, bual panjang di whatsapp k.
Thank you!




2 comments:

  1. pemakanan still kena jaga tak kalau amek dia? ke boleh makan sesuka hati doraemon je? hehe

    ReplyDelete
  2. tak payah jaga pun.. makan macam biasa aje. sebab nanti kita akan membuang heheh :D

    ReplyDelete