Tuesday, January 14, 2014

Bacalah Al-Quran Setiap Hari!

Assalamualaikum.

Wahai sodara sodaraku,
Janganlah kalian meninggalkan al-quran walaupun sehari.
Bacalah al quran dengan melihat mashaf walaupun satu muka surat sehari.

Dengan itu, hati hati kalian akan dibukakan baginya hidayah.
Wajah wajah kalian diterangi cahaya nur tanpa menggunakan Shaklee.

Hehee.
Tu je nak bagitahu.
Bacalah al quran.
Pandanglah al quran.
Ejalah ayat ayat al quran tu dalam sehari.
Sikit pun jadilah.
Bagi aku itu adalah satu tuntutan.

Siapa yang tak baca quran lebih dari tiga hari,
Allah tutup pintu hati dia.
Aku pernah dengar amaran ni, lupa dari mana.
Tapi ayat nilah yang menyebabkan aku berhati hati dan takut.

Sebenarnya nak ingatkan diri sendiri ni :’)
Uolls cane? Mesti baca tiap tiap hari kan?
Baguslah gitu.
Nanti dapat family yang penuh dengan sakinah, dapat anak soleh, hidup pun berkat.
BestnyeeeeeeT.T

Qoranku :')


For the pleasure of Allah.
Bye, Assalamualaikum.

Senarai Set Shaklee Part I

Assalamualaikum :-) 

Today baru dapat Shaklee batch kedua. So happyyy !
Sesiapa yang nak try Shaklee jangan segan segan jangan malas malas Tanya je kita.
Nanti kita bagi harga super power and kita guide uolls secara super power jugak tau :D

So esok cuti. Alhamdullillah.
Ada lah sedikit masa untuk diri sendiri.
Aku bagi sedekah lah masa ni untuk Shaklee hahah.
So today aku nak review secara keseluruhan ea pasal Shaklee.
Sebab ramai je yang ingatkan Shaklee ni Cuma untuk kurus and untuk cantik aje.

Actually bukan tu sahaja tau.
Insyallah lah kita berusaha cari penawar atau pun ubat untuk penyakit kita,
Insyallah Shaklee pun ada ubatnya.

Contohnya macam kencing manis , darah tinggi, gout, eczema, kencing kotor, sakit sendi, sakit apa apa lah, Insyallah setakat ni semua ada set dia. Kecuali mati lah kan.
If uolls nak yang under bajet uolls pun tak ada masalah sebab kita akan bagi produk yang man perlu dulu untuk uolls. Don’t worry okay. J
So kita nak tunjuk gambar lah senang k? So oulls lebih jelas J



This is AJHT orang panggil. Untuk sendi. 
Biasa nenek nenek kita memang memerlukannya.. :)



This is for those yang nak naikkan berat badan :)



Ini set set yang saya akan cadangkan. Ni asas aje. 
Nak tahu lebih lanjut boleh contact yee :)


Vitamin E memang bagusssss untuk kulit.
Tak tipuuuuu


ESP best, sedap, kenyang, kurus, cantik, sihat.
Seriusly memang super power !


Ni untuk mommy mommy.
Banyak sangat testimoni, semuanya berjaya.
Nak try tak mommy? :)


Kebaikan Nutriferon. 
Super power kan? :)

Nutriferon :) 

Haaaa! Ni gerentiii ramai peminaaat :D
Memang berkesan, uolls jangan risau..


Ni secara ringkasnya :)
Nak try mana mana satu, saya boleh guide semua.
Just contact me ok :)


Okay, bahu sudah sakit haha.
Aku mampu buat setakat ni aje dulu.
Bebila aku update lagi okay. 

Aku saja buat iklan ni..
Insyallah kalau uolls ambil ngan aku, aku guide fully..
Saaaampai berjaya.
Aku pengguna Shaklee gak, so aku tau lah perasaan membuak buak uolls yang nakkan yang terbaik tu kan kaaan?
So, jom kita try bersama AsSiddiqah hehehe 
Bagi love sikit ah biar tergoda 
Nah nah <3 <3 <3

Mampu bagi love senget je la hehe.

Apa apa pun semoga Allah memberkati hidup saya dan anda..
Semoga Allah [ermudahkan segala urusan saya dan anda.
Semoga Allah selaluuuuuu pandang kita dengan rahmat dan kasih sayangnya.
Ameen..

Joooooooooooooooom beliiiii! :D

For the pleasure of Allah.
Bye, Assalamualaikum. 


Sunday, January 5, 2014

Tips Shopping Secara Berhemah Style Saya!

Assalamualaikum. J

Alhamdulillah atas nikmat nikmat yang Allah berikan..
Hari ni aku memang sedang menikmati nikmat Allah sebab hari ni hari ahad.
Maksudnya cuti yeyyy!

Tapi sesapa yang sudi / rajin / nak bawak aku jalan jalan tak de masalah.
Aku sukeeee hee

And sekarang anku nak cerita pasal semalam.
Sebenarnya semalam aku dah jalan jalan pun.
Aku jalan pun sebab nak shopping.
Alhamdulillah lah dapat barang yang dicari.
Habis jugak seribu kalau dicampur campur.
Tapi okay lah kan, sekali seumur hidup :p
Pahni aku beli kat kedai RM2 jerlaa isk isk

So tips tips yang baik diamalkan oleh wanita terutamanya bila bershopping mopping ni adalah
1.       Ada target.
Oh yeah, memang penting sebab kalau tak semua barang kau nak kaut.
Lagi lagi kalau jualan murah kan. Contohnya macam semalam aku pergi Sogo, jualan murah gila gila sampai hari ni (hihi seb baik aku dah balik :p)
Hand bag berjenama, kasut berjenama, ada yang jatuh harga sampai 100 dapat 1, seratus dapat 2. So memang gila sangatlah untuk perempuan kan.
Seb baik aku punya gene laki kuat sikit, so aku cool je Nampak brand berjenama RM100 dapat 2 pasang haha.
Bukan laaa, sebabnya aku ada target!  Target aku nak cari hand bag yang senang nak bawak sana sini, cantik, kasual, cool, mesra pengguna dll.
Haaa, so bila memilih nanti mata uolls akan terarah pada ciri ciri yang telah ditetapkan aje.
Walaupun memang banyak gilaaa beg yang cantik cantik, kalau dah jumpa 1 yang aku targetkan tu, aku dah tak pandang yang lain dah.
Sebab aku rasa yang aku punya paling cantik hiihi.

2.       Beringat.
Haaa, ni susoh sikit kalau jenis yang hilang ingatan kalau Nampak jualan murah.
Ni pendapat aku :  
Sebenarnya barang barang yang jual kat sogo ke, alamanda ke, midvalley ke,mines ke, semuaaaa mahal. Bagi aku lah.
Sebab, memanglah dia buat sale. Tapi harga tetap beratus gak. Macam semalam nak beli purse dapat 40%  discount pun harga RM100++.
Mahal tu wooo sebenarnya. Tapi sebab kita tengok harga sebenar dia kata lah Rm1000, pastu turun jadi RM300, tu yang rasa ‘woowww murah ni murah ni’ ahah. Kan kan ;)
Tapi masa cakap wowwww wowww tadi kita kena beringat lah yang mahal pada kita macamana, murah kita macamana. Ada orang yang RM1000 turun RM300 tu murah, so okaylah kalau nak shopping gila gila pun.
Kalau aku pulak kenalah beringat, harga Rm1.50 tu murah bagi aku. Rm2.00 tu mahal bagi aku. Ni kes takde turun turun ea. :p
So kalau beli barang mahal pun aku just beli yang RM100++ dah lah.. Cukup mahal dah tu bagi aku haha.

3.       Mintak petunjuk Allah.
Hahaha mesti rasa aku baik bila baca tips ni. Bukan baik tapi betullah.. Aku kalau nak beli barang yang mahal mahal ni rasa macam kena buat pilihan antara hidup dan mati aje. kadang kadang lah.
So sebelum keluar rumah tu solat solat sikit, doa doa sikit, zikir ke selawat sikit. Insyallah nanti Allah temukanlah kita dengan barang barang yang memang puas hatiiii pada kita but harga still ok. J

Tu jelah kot aku punya tips daripada pengalaman semalam. Tapi best lah pergi Sogo.. barang memang banyak gila.. manusia pun ramai tapi oklah tak gila sangat. Perjalanan dalam 1 jam lah paling lama pun dari IPG aku ni.. itu kalau naik KTM.. J
Barang barang apa aku beli? Nanti kita snap beberapa bulan lagi ok :p

Itu sahaja.
For the pleasure of Allah.
Bye, Assalamualaikum.


Thursday, January 2, 2014

Shaklee : KELEBIHAN Alfalfa Complex

Assalamualaikum alls.

Alhamdullilah beribu ribu Alhamdulillah, Shaklee ku semakin mendapat tempat di hatiku hehe.
Aku banyak dah belajar tentang Shaklee ni, baik buruk pantang larang, displin apa semualah, menyebabkan aku semakin yakin dengan Shaklee ni.
And sekarang aku dah tambah produk Shaklee, hari tu set kecantikan je aku ambil. This time, aku tambah alfalfa and GLA sekali.

So bulan ni ada promotion alfalfa yeyyy. Beli 6 percuma 1. Nak tak? Siapa nak?
Memanglah taka da siapa siapa yang nak sebab tak tau khasiat dia..
Okay, disebabkan alfalfa ada discount power mower gini, aku nak ceritalah kebaikan alfalfa ni J

So uolls tau tak yang alfalfa ni sejenis tumbuh tumbuhan? Tak tau kan kan hehe.
Sama lah ngan aku tadi, tapi sekarang tau dah.

Alfalfa dalam bahasa saintifik adalah Medicago Sativa. Dia ni  amat amat popular tau kat Negara negara barat sejak 2500 tahun duluuu lagi sebagai tumbuhan yang kaya nutrisi dan mempunyai banyak sangat manfaat untuk kesihatan.
Alah, fakta sangat pun korang bosan ek, so jom tengok rupa alfalfa,


Apa yang best sangat tentang alfalfa Shaklee ni dia bebas dari pestisid, herbisid, and tidak menggunakan bahan kompos/baja kimia dalam penanamannya.

Dia jugak dipanggil Raja Segala Tumbuhan sebab dia mempunyai gred yang paling tinggi di kalangan tumbuhan alfalfa. Bahagian yang penting ialah akar dan daunnya. 
Akarnya boleh mencapai hingga 20 kaki ke dalam tanah untuk menyerap segala mineral dan nutrisi, manakala daunnya sangat kaya dengan klorofil. 
Daun daun ini akan dikeringkan dengan udara supaya khasiatnya dikekalkan, dan apabila kering, ia dibiarkan menjadi serbuk kemudian dikompreskan menjadi tablet. 
Seluruh proses ini adalah di bawah pengawasan yang sangat ketat and rapi oleh Shaklee.

So bila uolls bukak nanti alfalfa Shaklee ni dia macam ada serbuk sikit sikit gitu, haaa tu la petanda ia sememangnya semulajadi. J

Ni aku punya hihi.
Tapi kali ni takde bunga bungaan sebagai penyeri sebab snap kat IPG isk isk


So dalam satu tablet alfalfa tu mengandungi 300mg alfalfa yang sangat kaya dengan asid amino, klorofil, serat, 15 zat galian, 10 vitamin, 8 enzim dan fitokimia. So kaya raya kan :D

So apa dia khasiat alfalfa ni untuk kita?

1. Mencuci hati, darah dan usus.
Alfalfa adalah makanan beralkali tinggi yang sangat penting untuk mengembalikan kenormalan badan yang berasid (hiperasiditi), menghilangkan toksin dari badan (agen detoksifikasi yang bagus), membersihkan hati, kolon, darah dan mencantikkan kulit dan otot. Memang bagus untuk sesiapa yang nak kurus sebab of kos boleh bersihkan usus J

2. Melawan alahan.
Memperbaiki keadaan kulit dan hidung sensitif, kurap, bau badan, dan ulat air (athletes foot) dengan berkesan. This is the reason why I take alfalfa, iaitu sebab alahan kulit huhu J

3. Bagus untuk perubahan patologi usus dan perut.
Memperbaiki masalah saluran penghadaman seperti kembung, hiperasiditi, ulser gastrik, hepatitis dan sembelit.

4. Menyingkirkan lemak dan kolesterol.
Kajian klinikal menunjukkan penggunaan jangka panjang alfalfa akan menyingkirkan lemak, mengurangkan kolesterol, mencegah penyakit jantung, stroke, dan darah tinggi. HANYA alfalfa sahaja yang mengandungi saponin bertindak sebagai serat yang menyerap lemak dan kolesterol seperti span!!

5. Melawan tumor.
Memakan 30-50 tablet untuk mengalkalikan badan, dengan itu memperbaiki sel-sel kanser dan membuang tumor.
6. Rawatan kepada kebanyakan penyakit dan melegakan keletihan dan mencegah atritis

Haaa, atas sebab kebaikan kebaikan di atas lah banyak set yang ada alfalfa dalam senarainya.
Contohnya set penyusuan, set berpantang, set kesihatan wanita, set suami isteri, set slim, set resdung / alergi / eczema and boleh je nak ambil dia sahaja and campur dengan set set lain.
Tapi ada la peraturan dia sikit. Kalau uolls beli nanti I ajar nak makan cane ok J

Kalau set macam bersalin ke pantang ke suami isteri ke aku tak berapa nak cerita sebab kebanyakan pembaca blog aku ni kawan kawan aku je so masih muda remaja. Hehe.
So nanti aku dah kawen aku cerita ok. :p
But kalau ada sesiapa yang nak tanya jugak boleh, no problem.
Saya boleh suggest and ajar makan apa semua. J
Bukan apa, diorang ni belum jadi mak mak lagi :3

Supplement yang hotssss sekali orang ambil ngan aku memang alfalfa.
Sampai aku pun macam konfius gitu, eh nape ni? Nak jugaklah haha.
So aku pun dah start consume alfalfa sehak malam tadi.
Insyallah allah bagi manfaat allah jualah yang bagi mudharat.
Kita usaha dan tawakal mudah mudahan allah bagi kesembuhan pada kita J Ameeen.

Eh lupa nak bagi tau siapa yang bagusss sangat amek alfalfa ni hehe. Ini dia senarai orang orangnya :

Siapa yang MESTI ambil Alfala Complex Shaklee?


  • Wanita menyusukan baby sebab alfalfa juga dikenali sebagai milk booster.
  • Sebagai perapat bagi wanita lepas bersalin.
  • Suami dan isteri.
  • Pengidap alahan hidung/resdung/ sinusitis.
  • Ulser mulut sebagai agen detoks dan anti-inflamasi.
  • Mulut berbau/ nafas berbau sebagai detoks bau dan menyegarkan nafas.
  • Hidung berdarah kerana vitamin K membantu pembekuan darah.
  • Perokok kerana ia sebagai agen detoks hati, peparu, otak, tisu.
  • Gastrik/ulser perut kerana ia dapat mengurangkan keasidan dan inflamasi.
  • Masalah pundi hempedu.
  • Masalah pencernaan.
  • Sembelit kerana ia mengandungi serat.
  • Hepatitis.
  • Hati berlemak.
  • Buasir.
  • Cirit birit untuk menggantikan mineral yang hilang.
  • Ketagih alkohol untuk menurunkan kadar asid urik (mintak mintak bukan orang islam lah nauzubillah)
  • Anemia.
  • Kolesterol tinggi.
  • Diabetes kerana kromium membantu menstabilkan gula dalam darah.
  • Gout.
  • Hipotiroidisme kerana Iodine adalah bahan asas hormon tiroid.
  • Infeksi saluran urin senagai bahan antikulat.
  • Batu karang.
  • Kebas, letih, lesu dengan merendahkan kandungan asid dalam badan.
  • Akne, jerawat.
  • Kelemumur kerana iodin  untuk pertumbuhan rambut dan pemulihan kulit kepala.
  • Sakit sendi/sakit2 badan dengan mengurangkan keasidan.
  • Masalah keputihan sebagai agen antikulat.
  • Fibroid, sista.
  • Kanser.

So macamana? Nak try tak? Kalau beli 6 percuma 1.
Aku dah grab laju laju peluang ni. Uolls pulak bila hehe. Saja je psiko skett.

Okay, nak beli 1 ke 6 ke tanak beli ke,
Kalau nak Tanya boleh je contact aku all the time insyallah aku rep ASAP. J

Okay nak semayang tatataa

For the pleasure of Allah.

Bye, Assalamualaikum.