Tuesday, May 6, 2014

ESP Shaklee Memang Best!

Assalamualaikum semua...

Pernah tak uolls rasa letihhh memanjang masa hari kuliah?

Or pernah tak rasa macam tak dan je nak bangun stay up malam malam sebab tak de energy dah?

Haaa of course biasa kan bagi student student especially yang dah nak musim exam macam itew ni kan?

So hari ni aku nak cerita fasal ESP Shaklee :)



ESP Shaklee tu apa?

Macam aku pernah cerita dolu dolu, ESP ni adalah makanan nutrisi. Ia adalah protein soya yang berkuliti tinggi yang diproses dengan suhu rendah bagi menjaga kualiti protein dalam kacang soya. 1 tin ESP (850g) dihasilkan daripada 30kg kacang soya. Ia amat memberi manfaat kepada pelbagai golongan khususnya wanita. Dari gadis remaja, pelajar, wanita berkahwin, ibu hamil, ibu menyusu mahupun golongan berusia.

Kebaikan dan Kelebihan ESP :

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
5. Merangsang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolesterol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protein yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko kanser
16. Bertindak sebagai antioksidan
17. Menguatkan sistem imun tubuh
18. Mempertingkatkan tahap kolesterol baik
19. Memelihara kesihatan jantung
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
24. Membantu merendahkan paras kolesterol
25. Mencegah osteoporosis
26. Membantu pembentukan sel-sel baru
27. Membantu menyembuhkan gastrik
28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan
30. Memudarkan parut
31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
32. Kecantikan kulit dan rambut

Apa beza ESP dengan soya lain ?

1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
2. Mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan
3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kacang soya
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
6. Rendah lemak, tanpa kolesterol
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protein yang tinggi

Macam macam tau cara boleh minum ESP ni. 
Kalau aku upload semua gambar mesti korang tak sabau nak beli :p

Okay.
Dari feedback aku sendiri, ESP sedap. And bila kita minum kita akan rasa kulit kita jadi moist. Tau menatang apa tu? Moist tu macam kita rasa kulit kita lembut je, cantik je, bersih je. Gitu..
Haa, lepas tu, energy. Ia memang membantu aku. Kalau cuti sekolah kita duk rumah banyak benda kan kena buat. Masak basuh kemas bla bla bla. And bagi wanita yang macam aku ni selalu letih, so bila minum ESP ni alhamdulillah aku dapat extra energy dan banyak benda aku boleh buat.. hihi
Dan soalan yang paling kerap ditanya adalah berkesan ke?
Haaa meh aku jawab. Bagi aku sendiri, kalau kau nak hari ni minum esok jadi rozita che wan memang aku nak sekeh laaaa
Tak dak laaa gitu
Kesan yang paling awal aku boleh rasa adalah EXTRA ENERGY
Haaa ini betul dan fakta
Sebab kalau aku minum pagi ni, sepanjang hari ni aku bertenaga extra la, tak kan tahun depan baru bertenaga kan kihkihkih
Kalau bab yang jerawat and parut jerawat pulak
Dia ambil masa
Aku tak de feedback dari diri aku sebab alhamdulillah Allah kurniakan muka aku tak de jerawat
Kalau aku kata semua jerawat hilang kan nipuuuu nooooo hahaha

TAPIIIII....

One of my cust ada bagi feedback
Katanya kulit jadi mulus tulus
Korang ada tak bekas jerawat dolu dolu yang menyebabkan muka nampak macam tak bersih?
And kalau nak amek gambar kena guna camera 360 untuk tutup ketidaksempurnaan wajah tadi?
Haaa yang tula
Dia kata dah ok, dah kurang
Muka halus
Aku tengok pun gebu je semacam
Jeles tau i :p

DAAAN....
Dia telah pun repeat order ESP Shaklee tauuu
Sebab dia kata dia tak boleh hidup tanpa ESP
Haha omey je statement
Alhamdulillah. Itu semua kuasa ALLAH
Kita hanya berusaha kan kan :)


So aku apa citer pulak?
Haaaa, meh dekat aku citer
Walaupun ESP mempunyai berjuta juta kebaikan
Of kos dia ada buruknya
Haaa ayokkk dah takut hahaha

ESP ni bagussss TAPI....
Ada dose yang dibenarkan dan tak dibenarkan.. 
Ada golongan yang boleh and ad juga yang tak boleh..
Ada pengidap pemyakit yang tak sesuai minum ESP and ada yang memang elok sangat consume ESP..

Nak tahu awak tu sesuai ke tak? Nak tahu dose yang betul and cara consume yang betul?

Do whatsapp me now 011-33099034!

Thank You!
Assalamualaikum
Byeee  




No comments:

Post a Comment