Tuesday, October 21, 2014

Review English Drama : Arrow


Assalamualaikum

My name is Oliver Queen.
For 5 year,
I was stranded on an island with only one goal
……………
Survive

Puyoooo power ngat ayat.
Ayat ni lah dia ulang setiap kali nak start episod baru hehe
(kalau husbeng aku tau aku mengapal benda yang tak berpekdah ni mesti kena perli 0.o)




So citer ni fasal sorang lelaki yang suka berfoya-foya. Gaya barat sangat. Satu hari, masa dia tengah belayar dengan scandal dia kat laut tetiba berlaku satu ribut besaq.

Dalam kejadian tu perempuan yang dengan dia tu tak dapat diselamatkan. Jatuh macam tu je dalam laut.

Tapi di selamat. Sebab bapak dia selamatkan masuk dalam pelampung. Macam mana tah pakcik tu ada kat situ.

Dalam pelampung tu ada Oliver, bapak dia dengan sorang kawan bapak dia.



Beberapa hari berlalu, dorang masih lagi kat atas pelampung tu. Tak makan. Tak minum. Kesejukan. Tak jumpa daratan. Semua dah makin lemah. Hari berlalu lagi. Keadaan semakin kritikal.

Pastu dah macam terdesak gitu, tetiba bapak dia ckp, U have to survive what ever happen. Pastu dia kasik satu buku kecik kat anak dia. Tak tahu  apa dalam tu.

Tetiba panggg, bapak dia tembak kawan dia yang sorang tu. Panggg lagi. Tembak diri sendiri pulak.
Tak pasti bunyiknya cemana. Tapi macam tu lah lebih kurang



Tukujut si Oliver tu. Dalam keadaan terkejut tu, dia teruskan berlayar. Sebab dia ingat bapak dia suruh survive.

Beberapa hari berlalu atas pelampung. Keseorangan bersama mayat bapak dia.

Tetiba dia nampak macam satu pulau. Makin lama makin hampir. Bersemangatlah sikit Oliver ni.
Dah sampai pulau tu, dia ingatkan satu rahmat untuk dia terus hidup. Rupanyaaaaa.. . . . . 

Satu perjalanan dan pengembaraan yang mengerikan dan mendebarkan berlaku. Dia kena lalui. Sebab dia kena survive.



Sampailah 5 tahun dia kat sana berjaya mengubah dia dari seorang yang tak guna kepada  seorang yang sangat power (kononnya). Jadi seorang pemanah dan penembak yang tepat.
Dan rupanya buku yang bapak dia kasik tu ada senarai nama ahli politik yang main kotor dan perlu dijatuhkan.

So after 5 tahun tu, tugasan dia adalah menjatuhkan ahli politik yang ada namanya dalam buku kecik bapak dia tu.





Dan dalam tempoh masa tu, banyaklah konflik dan kejadian berlaku.  Mencabar jugaklah citer ni.
Dan yang paling aku tunggu –tunggu setiap kali masuk episod baru adalah  cerita dia masa kat hutan. Dia tak cerita directly cenggitu.

Dia cerita sikit-sikit. So kita kena tengok semua episod kalau nak tahu apa yang berlaku pada si budak Oliver ni masa kat hutan sampai dia jadi berubah gitu sekali.





Alah, lebih kurang dengan Kluang Man je peranan dia ni. Cuma dia tukar sikit je, power memanah.

So tengoklah kalau nak tahu akhirnya apa jadik. Tapi rasanya ada sambungan untuk season berikutnya. Yang ni baru season 1. :)


P/S : Cerita Arrow ni sebijik ngan cerita City Hunter 

Okay

Thank You!
Assalamualaikum  

No comments:

Post a Comment