Tuesday, August 23, 2016

PROMO SHAKLEE OGOS 2016 : OSTEMATRIX

Assalamualaikum girls.

Bulan ni OGOS 2016 PROMO SHAKLEE ADALAH OSTEMARIX!

For your info, OSTEMATRIX ADALAH KALSIUM. Okay for those yang TAK MINUM SUSU memang amat digalakkan untuk ambil Ostematrix. bukan untuk you sekarang ni tapi untuk masa depan you. Nak nak if you ADA IMPIAN UNTUK PREGNANT satu hari nanti. Sebab kalsium saaangat penting untuk girls tau. 

Hasil penemuan penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Otago, New Zealand menunjukkan kebanyakan wanita di Malaysia mendapat kurang daripada 50% jumlah kalsium yang disarankan untuk kesihatan tulang. Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros’.

Pakar Runding Ortopedik dan Pakar Bedah Trauma, Dr. Chin Chee Howe berkata osteoporosis adalah sejenis penyakit yang ‘senyap’ dan serius. Kebanyakan wanita hanya mengetahui mereka menghidapinya selepas mengalami retak atau patah tulang. Kesihatan tulang manusia merosot secara berperingkat dan beransur-ansur dari umur 30-an. Namun, ianya belum terlambat untuk mula menjaga kesihatan tulang anda.


So jom baca pasal oste ni (nama manja dia hehe).

KELEBIHAN KALSIUM SHAKLEE OSTEMATRIX MENGEKALKAN TULANG YANG SIHAT

1. Vitamin D - Membantu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu menyambil supplement vitamin D.

2. Magnesium – Ini merupakan ion positif nombor 2 yang paling penting dalam badan kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.


3. Zink, boron, manganese dan kuprum – Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang arthritis.




Pengambilan Kalsium diketahui dapat :-

- Meredakan migrain, sakit belakang, period pain, kebas2/kekejangan
- Beri tidur yang lena, mengekalkan kecergasan tubuh bila bangun pagi, mengurangkan kelesuan tubuh
- Penting untuk ibu hamil, ibu menyusu, berpantang
- Penting untuk orang tua, ahli-ahli sukan, wanita dan lelaki yang pentingkan kesihatan



TERLEBIH KALSIUM, APA KESANNYA?


Kalsium berlebihan boleh memberi kesan kepada buah pinggang seperti terjadinya batu karang / batu dalam hempedu.

Ini terjadi apabila jurang nisbah kalsium-magnesium sangat besar dimana kekurangan magnesium akan menyebabkan kalsium tidak dapat diserap sepenuhnya oleh tubuh, lalu buah pinggang menjadi toksik.

Sebab itu apabila membeli supplemen kalsium, anda wajib meneliti kandungan magnesium dan vitamin D ada bersama kerana kedua-dua perlu untuk membantu penyerapan maksimum kalsium.





MANFAAT OSTEMATRIX SHAKLEE ADALAH

1. Menguatkan Tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis

3. Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4. Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

5. Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua.
Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

6. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.




So jom dapatkan Ostematrix dengan Aisyah! Ada sesuatu istimewa menanti customers Aisyah ya!

Aisyah 01133099034


FOR THE PLEASURE OF ALLAH

Assalamualaikum. 

Petua Menghilangkan Jerawat

Assalamualaikum guys!

For now Aisyah nak share CARA MENGHILANGKAN JERAWAT DIMUKA!  Sebab we alls know girls memang TAK SUKA bila jerawat muncul lagi-lagi kat kawasan muka yang terbuka ni ha.

Rasa takde konfiden terusssss T.T

But its ok. Kita boleh try kecutkan jerawat dengan menggunakan PETUA if semua cara kita guna dah tak jalan. 

Do read okay.

1) Bersihkan muka seperti biasa untuk menanggalkan kotoran dan sisa makeup. Selepas itu cuci muka dengan air kelapa tua. Biarkan ia kering sendiri di muka. Kemudian bilas dengan air bersih. Amalkan petua ini tiga kali seminggu untuk hasil yang berkesan.


Kelapa mempunyai banyaaaak khasiatnya termasuk untuk kulit kita. 

2) Setelah membasuh muka, tutup muka dengan kain atau tuala yang agak lembab. Rapatkan muka ke wap nasi atau wap air panas selama beberapa minit. Kemudian gunakan penyegar muka.

3) Ambil sedikit kanji nasi dan sejukkan. Sapukan kanji nasi pada jerawat dan biarkan ia kering di muka. Selepas itu basuh muka dengan air suam. Seeloknya diamalkan setiap hari sehingga jerawat berkurangan.

Daun teh



4) Jika berdepan dengan masalah jerawat sukar hilang, gunakan daun teh. Caranya rebus beberapa helai daun teh berwarna hijau. Ketika daun masih suam, lekatkan pada jerawat dan biarkan sehingga ianya kering.

5) Korang juga boleh tumbuk sedikit bunga melur bersama air hingga menjadi lumat. Selepas itu sapukan ke muka dan biarkan kering. Setelah kering basuh muka dengan air kelapa muda.

5) Amalkan basuh muka dengan air basuhan beras. Kemudian biarkan ia kering sendiri di muka. Setelah kering, cuci muka dengan air bersih. Amalkan secara kerap.



Beras


6) Rendam segenggam beras hingga kembang. Kemudian toskan airnya. Ambil segenggam biji betik muda dan tumbuk bersama beras sehingga lumat. Campurkan dengan sedikit air. Bentukkan menjadi bebola yang kecil-kecil dan jemur sehingga kering. Setelah kering, boleh disimpan dalam bekas kedap udara. Cara memakainya, bancuh dengan air dan sapukan di seluruh bahagian wajah.


So till then. Semoga rajin and dapat hasil yang memuaskan. 


FOR THE PLEASURE OF ALLAH.

Assalamualaikum. 

PROMO SHAKLEE OGOS 2016 : OSTEMATRIX

Assalamualaikum girls.

Bulan ni OGOS 2016 PROMO SHAKLEE ADALAH OSTEMARIX!

For your info, OSTEMATRIX ADALAH KALSIUM. Okay for those yang TAK MINUM SUSU memang amat digalakkan untuk ambil Ostematrix. bukan untuk you sekarang ni tapi untuk masa depan you. Nak nak if you ADA IMPIAN UNTUK PREGNANT satu hari nanti. Sebab kalsium saaangat penting untuk girls tau. 

Hasil penemuan penyelidikan bersama Universiti Putra Malaysia (UPM) dan Universiti Otago, New Zealand menunjukkan kebanyakan wanita di Malaysia mendapat kurang daripada 50% jumlah kalsium yang disarankan untuk kesihatan tulang. Pengambilan kalsium yang rendah merupakan antara faktor risiko utama yang menyumbang kepada berlakunya penyakit osteoporosis yang bermaksud ‘tulang poros’.

Pakar Runding Ortopedik dan Pakar Bedah Trauma, Dr. Chin Chee Howe berkata osteoporosis adalah sejenis penyakit yang ‘senyap’ dan serius. Kebanyakan wanita hanya mengetahui mereka menghidapinya selepas mengalami retak atau patah tulang. Kesihatan tulang manusia merosot secara berperingkat dan beransur-ansur dari umur 30-an. Namun, ianya belum terlambat untuk mula menjaga kesihatan tulang anda.


So jom baca pasal oste ni (nama manja dia hehe).

KELEBIHAN KALSIUM SHAKLEE OSTEMATRIX MENGEKALKAN TULANG YANG SIHAT

1. Vitamin D - Membantu merawat penyakit rickets. Ia meningkatkan penyerapan kalsium dan fosforus untuk meninggikan ketumpatan tulang, menguatkan kerangka, memperbaiki penyakit periodontal. Vegetarian, yang kurang terdedah kepada matahari sewaktu musim panas, individu melebihi 55 tahun, wanita hamil dan kanak-kanak perlu menyambil supplement vitamin D.

2. Magnesium – Ini merupakan ion positif nombor 2 yang paling penting dalam badan kita. Ianya menggalakkan komposisi tulang dan rawan. Membantu sistem saraf, mengaktifkan enzim tubuh untuk menghasilkan tenaga, pengecutan saraf dan otot, menstabilkan denyutan tidak sekata pesakit jantung, memudahkan rembesan keluar sisa dari perut dan usus, menghalang endapan kalsium, melarut dan mengurangkan formasi batu karang atau batu hempedu. Ianya juga penting untuk mereka yang mempunyai masalah fluktuasi glukos.


3. Zink, boron, manganese dan kuprum – Memelihara metabolisma kerangka dan pertumbuhan otot, menyusun enzim yang diperlukan untuk membaiki tulang, rawan dan menghalang arthritis.




Pengambilan Kalsium diketahui dapat :-

- Meredakan migrain, sakit belakang, period pain, kebas2/kekejangan
- Beri tidur yang lena, mengekalkan kecergasan tubuh bila bangun pagi, mengurangkan kelesuan tubuh
- Penting untuk ibu hamil, ibu menyusu, berpantang
- Penting untuk orang tua, ahli-ahli sukan, wanita dan lelaki yang pentingkan kesihatan



TERLEBIH KALSIUM, APA KESANNYA?


Kalsium berlebihan boleh memberi kesan kepada buah pinggang seperti terjadinya batu karang / batu dalam hempedu.

Ini terjadi apabila jurang nisbah kalsium-magnesium sangat besar dimana kekurangan magnesium akan menyebabkan kalsium tidak dapat diserap sepenuhnya oleh tubuh, lalu buah pinggang menjadi toksik.

Sebab itu apabila membeli supplemen kalsium, anda wajib meneliti kandungan magnesium dan vitamin D ada bersama kerana kedua-dua perlu untuk membantu penyerapan maksimum kalsium.





MANFAAT OSTEMATRIX SHAKLEE ADALAH

1. Menguatkan Tulang - Kalsium menghalang osteoporosis, menguatkan kuku, kerangka, gigi, sistem saraf. Ia juga merawat tulang retak, osteomalacia (rickets dewasa), kuku rapuh, eczema, kekejangan, gusi berdarah dan merangsang darah untuk memekat.

2. Memperbaiki kekejangan dan kebas-kebas - Pengambilan 600mg kalsium sebelum tidur akan memperbaiki kebas-kebas, kekejangan, sakit sendi dan arthritis

3. Meringankan stress - Ianya mengimbangi tekanan darah, memelihara denyutan jantung, impuls saraf, penenang saraf, menggalakkan tidur selesa, memperbaiki jantung berdebar, gementar, mimpi buruk dan stress. Juga memperbaiki depresi, mood swing, sakit kepala dan pitam.

4. Memperbaiki masalah haid - Kajian menunjukkan dengan pengambilan 1000mg kalsium dan magnesium serentak meringankan sakit waktu haid dan membantu membuang air kecil.

5. Pengalkalian tubuh - Kalsium adalah mineral alkalin, dan ianya berkesan memastikan imbangan pH tubuh. Ianya juga menghalang obesiti diwaktu umur tua.
Tambahan pula kalsium membantu sel menyerap nutrien dan merangsang detoksifikasi.

6. Memperbaiki hiperaktiviti perut dan gastrik.




So jom dapatkan Ostematrix dengan Aisyah! Ada sesuatu istimewa menanti customers Aisyah ya!

Aisyah 01133099034


FOR THE PLEASURE OF ALLAH

Assalamualaikum. 

Set Kecantikan Shaklee BASIC

Assalamualaikum Alls

Okay terus kepada tajuk. Apa yang ada dalam SET KECANTIKAN SHAKLEE BASIC?
VITA C, VITA E, ESP.





Okay jom kita kenal satu-satu vitamins supaya kita tahu macamana ia bertindak.

Sustained Release Vita-C Plus

sangat penting untuk membentuk kolagen pada kulit.
membantu mempercepatkan proses pemulihan pada kulit.
melindungi sel-sel daripada kerosakan.
bertindak sebagai anti-oksidan.

Vitamin E Complex

penting untuk kecantikan.
bertindak sebagai anti-penuaan dan anti-oksidan.
melindungi serta mencegah sel kerosakan sel.
mempercepatkan proses pemulihan kulit.
mengawal kandungan minyak dalam kulit.
mengurangkan kesan jeragat pada kulit.
mengurangkan parut (jerawar,jeragat,stretchmark).
awet muda.

ESP

merangsang pembentukan semula kulit dan otot.
mempercepatkan penyembuhan luka,memudarkan dan menghilangkan parut dan stretchmark.
kulit cantik,halus,gebu gebasss.
meningkatkan penyerapan vitamin-vitamin lain dengan lebih efektif.


Jadi, if you guys nak tanya2 nak risik2 boleh pm Aisyah 01133099034 ya! Kita akan suggest yang mana sesuai dengan awak ikut masalah and bajet awak ok. 

FOR THE PLEASURE OF ALLAH

Assalamualaikum. 

PETUA Melicinkan Kulit Muka

Assalamualaikum girls.

Jom kita belajaq sikit hal-hal kecantikan ni mana tahu ada masa lebih sikit nanti rajin nak buat kan. So for now Aisyah nak share pasal PETUA MELICINKAN KULIT MUKA. Jom baca!

·         Kisar sedikit beras pulut sehingga menjadi serbuk. Tambah sedikit air dan sapukan ke seluruh bahagian muka. Biar semalaman. Keesokkannya cuci muka dengan air suam. Amalkan seminggu sekali.

Campuran madu dan lemon juga boleh dibuat Mask.





·         Campurkan satu sudu besar madu lebah dengan satu sudu besar susu tepung. Sapukan pada seluruh muka dan biarkan kering. Kemudian basuh muka dengan air suam. Amalkan dua kali seminggu.

·         Campurkan sedikit bedak sejuk, air asam jawa dan serbuk kunyit. Sapu dan gosok perlahan-lahan pada muka selama beberapa minit sebelum mandi. Kemudian cuci bersih dengan air suam. Amalkan setiap hari.


Juga boleh gunakan teh uncang supaya tidak kotor dan bersepah semasa membuat Mask.

·         Gosokkan serbuk teh yang telah digunakan ke muka. Biarkan selama 3 minit, selepas itu cuci dengan air suam.

So nak buat yang mana dulu?

Petua-petua macam ni elok diamalkan and kalau kita konsisten memang ada hasil.  Macam kita sendiri, kita sukaaa cuba petua and kalau rajin memang kita repeat. Alhamdulillah best sangat rasa dia and memang ada perubahan.

Okay. Tu aje untuk PETUA hari ini. Till then.

FOR THE PLEASURE OF ALLAH.


Assalamualaikum. 

5 Tips Penjagaan Kulit

Assalamualaikum girls

Semua orang tahu kan, kulit memang SANGAT PENTING untuk kita yang gegirls ni jaga. Kalau tak untuk diri sendiri, fikir untuk husband you nanti.

And nak jaga kulit BUKAN SENANG okay. Ia memerlukan KERAJINAN. Kalau malas memang bye bye tak dapat bantu (termasuklah orang yang menaip ni ehee)

So antara tips yang boleh anda buat :

1. Minum air suam sebaik bangun dari tidur.

Sejurus bangun pada waktu pagi , iaitu sebelum mandi dan gosok gigi, minum air suam terlebih dahulu. Adalah disarankan minum air suam dengan cara biarkan air di dalam mulut kira-kira 10 saat sambil selawat 3 kali, kemudian baru ditelan. Boleh juga amalkan petua Rasulullah s.a.w, minum segelas air suam dicampur sedikit madu. Madu ialah penawar berbagai penyakit.



2. Gosok Tomato Pada Wajah
Anda boleh melicinkan dan membersihkan kulit muka dengan menggunakan tomato. Tomato mengandungi banyak khasiat yang boleh mengembalikan dan pengekalkan kesihatan kulit, dan lebih-lebih lagi kulit muka. Kena rajin buat baru Nampak kesan. Kalau boleh guna tomato sejuk. Tonyoh je kat muka and biar kering, pastu bilas.



3. Cuci Kulit Dengan Kunyit
Kita boleh menggunakan kunyit untuk merawat kulit muka. Cara-caranya adalah seperti berikut:
Campurkan satu sudu yogurt (yang biasa) dan satu sudu serbuk kunyit. Gaulkannya sehingga menjadi satu pes. Sapukan pada muka anda, pastikan tidak terkena mata. Biarkan selama 20 minit. Kemudian bilas dengan air.


4. Buat Mask Putih Telur
Ni pun best jugak. Buat seminggu 2 kali. Sapu putih telur pada muka and biar dia kering. Make sure kita dalam keadaan berbaring and rilex supaya tak berkedut pulak kulit kita nanti.



5. Ambil Supplement Kesihatan

Untuk mendapat manfaat vitamin daripada pemakanan seharian mungkin tidak cukup menyebabkan kulit kita jadi kusam dan tak cantic. Pengambilan vitamin tambahan inshaallah dapat membantu kita mendapat kulit yang cantik.

Dalam vitamin Shaklee, VITA C, VITA E, ESP, COLLEGEN POWDER dapat membantu mendapat kulit yang cantik.


COLLAGEN POWDER SHAKLEE

VITA C, VITA E, ESP SHAKLEE



Antara manfaat yang boleh didapati daripada pengambilan vitamins di atas adalah :

ESP - Protein terbaik untuk bina semula sel kulit yang rosak, membaiki parut wajah, mencerahkan kulit secara semulajadi, mengecutkan jerawat, memberi tenaga dan sebagainya.

Vitamin C - Membina collagen kulit, mencerahkan kulit, mengecutkan jerawat, meningkatkan imuniti, mengurangkan masalah pendarahan, menyembuhkan luka.

Vitamin E - Memudarkan parut jerawat, melembapkan kulit, melicinkan kulit muka dan badan, memudarkan jeragat.

Collegen Powder - Kolagen mengurangkan liang pori, kedutan dan garis yg kelihatan, melembabkan kulit, meningkatkan ketegangan kulit, mengurangkan pigmentasi, jeragat dan meratakan warna kulit.


Ha so macam mana? Betul tak kalau nak cantik WAJIB JADI RAJIN? Hahaaa cayok girlssss !!!

Jadi if you guys nak try and nak tanya about the Shaklee Product just pm me Aisyah 0113309034 okay .


Sampai ketemu lagi.

FOR THE PLEASURE OF ALLAH

Assalamualaikum.