Friday, December 30, 2016

Certain Day Talking : So Much To Think Alhamdulillah!

Assalamualaikum and Hai semua 😊

Sebenarnya today my day is very busy. Bukan busy buat kerja tapi busy berjalan sakan. Tak sakan sangatlah hehee cuma pergi rumah pak long kat Tenggaroh sebab ada kenduri sikit untuk mendoakan keselamatan dan kesejahteraan pak long yang baru lepas keluar hospital. Doakan semoga Allah sembuhkan pak long Aisyah ya!

So bila berjalan, I have no time for myself lah kan. I mean for my workssssss. Haaa ko banyak tak sss dia menunjukkan I have so much to do! But Its okay jerlah kita rileks jer hidup tak boleh terlalu berperaturan nanti tak enjoy 😁

So I had so much fun with family lah today. Alhamdulillah πŸ’

But at the same times sebenarnya Aisyah ambil peluang untuk berfikir sambil melihat keindahan alam. Seronok! Termenung di jendela kereta sambil berfikir sesuatu yang bermanfaat dan berdoa berharap dan bertawakkal kepada Allah semoga Allah berikan yang terbaikkkk kepada kami suami isteri. Ameen.

Antara perkara yang sedang bermain difikiranku tatkala ini (tak main sangatlah, dia berada di kedudukan PENTING SILA AMBIL PERHATIAN SO TAK LEH BERMAIN) adalah :

πŸ’š ESOK PUASA! LUSA PUASA! JANGAN LUPA HAHAA.
(Plan menyelesaikan hutang dengan Allah hehee)

πŸ’š Persediaan temuduga  SPP
(What and How should I start. Tapi dalam perancangan 1.1.2017 dah start study for IV SPP)

πŸ’šBaby Preparations
(Agak lambat dapat start sebab mama busy sangat baby. Sepanjang Dec 2016 ni mama busy with Shaklee, fasting and car licenses lah kebanyakannya.)

πŸ’šWorks
(I mean posting. Semoga kami suami isteri ilyasiddiqah dapat tempat posting johor atau selangor ke, yng penting sekolah kami BERDEKATAN dan kami dapat TINGGAL BERSAMA and tak ber PJJ Ameen)

πŸ’šShaklee
(SHAKLEE IS ONE of my DREAM. At leastttt 2017 I naik supervisor! Ameen! Kalau lagi best dapat sekali dengan CAR BONUS ACHIEVER Ameen! Heheee)

πŸ’š Blogging
(Nak full kan my blog with Shaklee and myself so that I love my blog. And I dah start istiqomah tulis 1 entry per day tau sejak Dec ni. So jemputlah bertandang ke blog I hari-hari okay hehee sebab inshallah akan ada new entry setiap hari. Kengkadang tulis pasal Shaklee kadang pasal myself and kadang kedua-duanya sekali 😊)

πŸ’š Sambung Master
( Okay ni takleh cakap pape lagi sebab masih dalam perbincangan. Doakan ea semoga dipermudahkan for my husband and me Ameen)

πŸ’š Lesen kereta
( I nak dapat lesen kereta BEFORE FEB 2017 Ameen!)

πŸ’š Family first tapi school not the second one!
Maksudnya I boleh bagi komitmen sebagai ibu yang diperlukan oleh anaknya and I juga boleh bagi komitmen sebagai guru baru di sekolah nanti - kena ada positive vibes ni sebab sekolah dulu dah tak sama dengan sekolah sekarang. SO MUCH WORK TO DO. Kalau kita tak set mind, and fikir nak senang nak enjoy jer tak nak susah,  boleh jadi gila nooo bila masuk sekolah. And boleh jadi stress and tak enjoy jalankan tugas and akhirnya makan diri kita, belum tua dah banyak penyakit huhuu tak mau)

πŸ’š BeautyFULLL
(Kemahen behee. Tapi memang setiap akhir tahun my target is be a beautiful-er or prettier woman hehee termasuklah tahun ni 😝)

So much benda lagi sebenarnya dalam otak ni. Tapi ada yang lupa sekarang ni so tak tulis. Satu πŸ’š tu memberi makna yang dalammmm bagiku. Maksudnya banyak benda kena settle daripada satu point πŸ’š tu. Semoga Allah permudahkan!

So macam mana dengan you guys punya perancangan pulak? Okay tak? Actually Aisyah dah rancang semua ni awal lagi, sejak start habis belajar (bulan 11 hari tu), tapi baru terluah ni sebab tetiba macam bertubi-tubi pulak benda yang nak dekattt tu sampai. Scary but I can do it!

And also tahun ni I tak ada azam 2017 sebab I dah start awal lagi hehee. And buku diary 2017 pun dah full okay! Dah banyak catatan, perancangan, maklumat and semua bendalah! Dah nak full dah hahaa. And my first target pun dah tercapai. Iaitu tulis semua maklumat supplement Shaklee kat blog. Target mesti siap sebelum 2017. Alhamdulillah memang belum masuk 2017 I dah siap. And also ganti puasa. Mesti habis sebelum 2017 atau sekurang-kurangnya sebelum packed dengan jadual belajar kereta, so Alhamdulillah esok and lusa inshallah nak puasa so Alhamdulillah akan settle juga my second target. So maksudnya I started awal! 😁

Masuk Januari 2017 my target is siapkan persiapan baby and mama YANG KENA BUAT SENDIRI. Biasalah Aisyah ni jenis mama old fashioned behee semua nak buat sendiri. Btw I buat tilam baby I sendiri inshallah. And alsa bedung, bengkung tu semua sendiri. Dah start jugak sebenarnya cuma belum siap sebab fokus kat target Dec 2016 dulu hari tu. So inshallah semoga sempatlah siap semua persiapan baby by Jan 2017. Kalau tak sempat siap pun tak apa sebab I memang sejenis manusia yang suka bagi peluang pada diri sendiri and sentiasa maafkan diri sendiri hehee.

Kemudian, Jan 2017 kena settle lesen kereta with ENJOYMENT. Tak nak stress2 k.. And also nak study mengenai IV SPP jugak. And kalau ada masa berblogging nak siapkan SENARAI SET SHAKLEE yang biasa orang beli kat Aisyah supaya senang my customers ni nak rujuk.

Okay tu jerlah setakat ni. Semua ni perancangan jer tau. So Aisyah just DO THE BEST, wait, see and TAWAKKAL jerlah pada Allah semoga Allah berikan yang TERBAIKK untuk kami and you alls jugak ok 😊

Thank you for reading!

No comments:

Post a Comment