Tuesday, December 13, 2016

Collagen Powder Shaklee : Kebaikan, Kelebihan Dan Manfaat


Assalamualaikum and Hai semua :)

Kalau cerita pasal collagen, mesti semua gegirls suka kan. Yelah siapa tak nak cantik kulit bersih macam retis korea, I pun nak.

Tapi sebelum ambil apa-apa jenis collagen, you guys kena tahu kandungan dia tau, elok ke tak elok, bahaya ke tak bahaya, supaya tak beri effect negatif bila tua nanti.

And Aisyah also memang jenis macam tu. Thats why I pilih Shaklee as my supplement. Sebab saya yakinlah yang Shaklee ni memang product trusted. Saya memang cerewat dan memang tak akan ambil apa-apa product sembarangan.

Okaylah for today Aisyah nak share mengenai Shaklee Collagen Powder!




Sebelum tu kita kena tahu and faham Apa itu Kolagen / Collagen?

Kolagen / Collagen adalah satu struktur protein yang bertindak sebagai pengikat / penghubung antara sel. Ia merupakan unsur protein yang paling banyak terdapat dalam badan manusia - meliputi 75% kulit kita. Dan kolagen paling banyak didapati di kulit, tulang rawan, tisu-tisu, organ-organ, kuku dan rambut.

Kenapa Kolagen / Collagen Penting Untuk Kita?

Kalau kita tengok bayi yang baru lahir, kulit mereka gebu dan tak berkedut kan. Ini kerana kandungan collagen dalam badannya sangat tinggi dan  cukup. Semakin usia kita meningkat, kandungan collagen dalam badan akan berkurangan, dan faktor usia itu juga menyebabkan badan kita kurang menghasilkan collagen baru sebab itu kulit kita semakin kusam, mula berkedut, sendi dah mula sakit sakit.  Nak nak yang jenis selalu terdedah dengan persekitaran yang tidak sihat, hormone yang tidak stabil, stress, sinaran UV yang tinggi, semua itu mengurangkan lagi penghasilan dan kadar collagen dalam badan kita.

So amatlah penting kolagen ni lagi-lagi bagi yang memang jaga kesihan and kulit. And kenapa awak kena pilih Shaklee? Apa Kandungan Shaklee Collagen Powder?





Shaklee Collagen Powder terdiri daripada 7 ramuan utama :

Kolagen dari sisik ikan merah (red sniper scale) - Sumber kolagen premium dengan kadar penyerapan yang tinggi berbanding kolagen dari haiwan lain. Elastin dari kolagen ikan merah mengekalkan keanjalan kulit agar lebih tegang dan elastik.

Ekstrak biji Camelia Japonica - Mengandungi antioksidan semulajadi yang mampu melawan radikal bebas dari merosakkan sel kulit. Terdiri daripada asid oleic, emolion dan isoflaven yang berfungsi melembapkan kulit.

Ekstrak Pfaffia (ginseng Brazil) - Membantu penghasilan kolagen dan asid hyluronic apabila bergabung dengan ekstrak biji Camelia Japonica, menjadikan kulit lebih lembut, licin dan lembap.
Vitamin B - Membebaskan tenaga kepada sel dalam penghasilan kolagen.

Vitamin C - Bertindak sebagai antioksidan yang menentang radikal bebas yang merosakkan kulit, membantu menghasilkan kolagen.

Ekstrak kekerang - Membekalkan pelincir kepada sendi-sendi dan menghidratkan mata bagi meredakan ketidakselesaan pada mata.

Lactobacillus Acidphilus - Membina semula sistem usus yang sihat dan mengimbangi mikroflora usus bagi meningkatkan kadar penyerapan kolagen

Apakah PERBEZAAN SHAKLEE COLLAGEN POWDER DENGAN SUPPLEMENT COLLAGEN LAIN?

·         Sangat rendah dalam berat molekular iaitu 1,000 Dalton dan ia mudah diserap oleh tubuh berbanding kolagen biasa yang beratnya 300,000 Dalton yang sekaligus menyukarkan penyerapan oleh tubuh.

·         Membantu meningkatkan sintesis collagen pada lapisan dermis dengan berkesan.

·         Collagen Shaklee juga membekalkan 4000mg “kolagen proprietary” menjadikan kolagen Shaklee jauh lebih unggul dan terbukti berkesan dalam tempoh yang singkat.







So, KEBAIKAN DAN MANFAAT SHAKLEE COLLAGEN POWDER adalah :

·         Kulit mendapat kelembapan yang cukup

·         Kulit kelihatan lebih anjal & tegang

·         Otot dan tulang lebih kuat dan sihat

·         Sendi yang sihat

·         Menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang

·         Mengurangkan keradangan

·         Memberi tenaga

·         Tidur yang lebih lena

·         Membantu proses detoks hati untuk membuang toksin

·         Memulih penyakit saraf (membina semula lapisan protin pada saraf)

Tapi apa yang berlaku jika kita KEKURANGAN KOLAGEN dalam badan kita?

·         Lingkaran hitam bawah mata.

·         Kulit kering, berkedut dan melayut.

·         Liang roma kelihatan lebih besar.

·         Pigmentasi, jeragat dan kulit kekuningan.

·         Garisan kesan ketawa.

·         Kuku senang pecah, pudar dan kekuningan.

·         Gusi tak sihat.

·         Kehilangan kalsium, sakit belakang, sakit sendi.

·         Rambut halus, kering dan bercabang serta mudah gugur.

·         Payudara dan punggung kendur.

·         Penglihatan kabur.


So, kalau rasa diri tu ada tanda-tanda seperti di atas, boleh try Shaklee Collagen Powder!


Jom kita tengok TESTIMONI COLLAGEN POWDER pula ye :)







Ni semua testimoni latest tau! Now dah 13 Dec 2016, and testimoni ni semua bulan ni punya :)



For your info, bulan ni DEC 2016 adalah PROMO Shaklee Collagen Powder!

Kalau rasa nak try boleh buat SEKARANG sebab saya memang boleh bagi HARGA LEBIH MURAH LEBIH BERBALOI!




Segala pertanyaan, tak kisahlah nak tanya sekecil-kecil perkara seperti rasa dia bau dia ke apa, boleh direct contact Aisyah ya, jangan segan-segan.

Aisyah
011-33099034
Shaklee ID : 1091965

Tahnk You for reading and have a nice day! :)










No comments:

Post a Comment