Sunday, December 18, 2016

GLA COMPLEX SHAKLEE : KEBAIKAN, KELEBIHAN DAN TESTIMONI

Assalamualaikum and Hai :)



Yey nak cerita pasal GLA COMPLEX pun Aisyah teruja sangat sebab this supplement pun sangaaat best. Aisyah consumer GLA Shaklee jugak tau hihi (aku rasa semua supplement Shaklee aku dah try and  asyik cakap suka  =P) so bersabar jerlah ye.

Itulah antara sebab Aisyah berani jual and nak share pada you guys :)

Sebelum share tentang manfaat GLA ni Aisyah nak share my own pengalaman ok. Saya ambil GLA Complex ni ada 3 fasa. Pertama nak nak dekat kahwin, kedua selepas lama sikit kahwin, ketiga masa tengah merancang untuk hamil.

Okay sebenarnya Aisyah sejenis wanita yang memang tak pernah regular periodnya. Memang sejak dari sebelum kahwin. So masa nak kahwin tu try lah beli sebotol GLA, nak tengok, membantu ke idok dalam meregular-kan my period cycle. And Allah bagi kesan, Alhamdulillah memang regular. So dah tengok hasil oklah kan, nanti dah rancang nak ada baby bolehlah amalkan. Sebab you know, antara usaha nak pregnant, period kena regular barulah kita tahu waktu subur kita. :)


So fasa kedua ambil sebab masalah eczema. Benda ni berlaku after kahwin tak silap. Aisyah ada masalah eczema dulu kat kaki. And this product termasuk dalam senarai boleh membantu mengurangkan eczema. And sekali lagi Alhamdulillah, Aisyah bebas eczema sekarang.

Kemudian, fasa ketiga pulak masa merancang nak preggy. I ambil GLA Complex masa tengah internship ebulan kat SK Jalan  Bangi. Alhamdulillah Allah bagi rezeki, semua kuasa Allah, satu botol GLA habis, Aisyah dah pregnant :)

Ketiga-tiga fasa ambil GLA tu bukan GLA je tau. Ada ambil supplement Shaklee yang lain juga, sebagai Set Shaklee. Adalah tu semua tu tak ingat Aisyah ambil berapa banyk dalam satu satu masa. But dont worry I will guide you with THE BEST CONSULTATION mengikut masalah and bajet you.
 
Okay jom masuk tajuk.


This is boleh dikatakan Evening Primrose Oil (EPO) Shaklee. Sesiapa yang ada masalah period, senggugut, kesuburan dan apa-apa yang berkaitan dengannya tu maybe biasalah kan dengar perkataan EPO nih kan?

Tapi tahukah anda, bahawa EPO tu sebenarnya membawa khasiat GLA, iaitu Gamma-Linolenic Acid, dan EPO yang berada di pasaran kebanyakannya hanya mempunyai 7 – 10% khasiat sumber asli GLA.

GLA COMPLEX daripada Shaklee dihasilkan daripada Borage Seed (17 – 25% khasiat sumber asli GLA). Borage mengandungi lebih dari 2 kali ganda GLA berbanding dengan EPO. Ia juga 3 kali lebih tinggi dari segi bioavailability dan 3 kali lebih berkesan dari EPO.

Ia juga merupakan kombinasi antara minyak borage yang mengandungi asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari dan vitamin E. Kebiasaannya ia digunakan untuk regulate kitaran haid, simptom PMS, sakit kepala dan untuk mereka yang menopause. Selain itu, GLA Complex ini amat bagus untuk skin texture, skin repair dan lain-lain.



APAKAH KEBAIKAN GLA COMPLEX SHAKLEE?

· Membantu mengawal dan mengatur kitaran haid.
· Meningkatkan kesuburan.
· Melegakan PMS (Pre-Menstuatation Syndrome)
· Membantu dalam menangani menopause.
· Menguatkan kuku & rambut.
· Menjadikan kulit lebih sihat & berseri-seri.
· Membantu menangani ekzema.
· Melegakan symptom akibat Rhematoid Artritis.
· Mengandungi vitamin E untuk menguatkan dinding arteri.
· Menguatkn immuniti badan.
· Mempelahankn process penuaan.
· Mengurangkan “blood clot” yang menyebabkan serangan jantung.
· Mengawal kencing manis
· Mengawal kolesterol.
· Bagus untuk saraf.

SIAPAKAH YANG MEMERLUKAN GLA COMPLEX?

Mereka yang mengalami PMS
Mereka yang mempunyai kitaran haid yang tidak tetap
Mereka yang mempunyai masalah cyst
Mereka yang ingin mendapatkan zuriat
Mereka yang ingin cantik


GLA boleh diambil oleh lelaki dan wanita. Ia sangat membantu terutama mereka yang mempunyai masalah jerawat, mereka yang punya masalah menstrual, monopause sindrom, darah tinggi dan kencing manis. Ia juga mengandungi vitamin E yang asli. GLA boleh membantu menangani masalah kulit kepala berkerak, berkuping, bersisik.

TESTIMONI GLA COMPLEX SHAKLEE






Alhamdulillah ramai dah berpuas hati dengan mengamalkan GLA Complex nih. Awak pun boleh try tau inshallah tak mengecewakan. Yang penting usaha, doa, tawakkal inshallah Allah bagi penyelesaian. 

Boleh hubungi Aisyah untuk THE BEST CONSULTATION okay!


Aisyah 01133099034
Shaklee ID : 1091965


Thank you for reading!






No comments:

Post a Comment