Sunday, December 25, 2016

Herbal Blend Shaklee : Cream Paling Saya Suka Untuk Kulit Saya!

Assalamualaikum and Hai semua :)

Haaa untuk kali ni Aisyah nak share mengenai satu cream yang memang sangat best sebab semuaorang boleh guna untuk semua tujuan!

And bila semua orang dah tahu tu sebab asyik out of stock ajer cream ni kat branch huhuu. Tapi dont worry Aisyah memang ada stock ya untuk cream ni sebab memang permintaan tinggi and mampu milik sangat! Rasa nak beli terus boleh beli :)

Okay jom kita baca info sikit pasal this cream supaya kita lebih yakin nak menggunakannya. :)


First, Apa kandungan yang terdapat dalam Herbal Blend Shaklee?

1. Horse Chestnut / Buah berangan

Buah ni kita selalu jumpa di Utara Malaysia, biasanya mereka suka disalai dengan biji kopi dan makan . Membantu melawan tanda-tanda penuaan  pada kulit, ciri-cirinya yang anti radang seperti mengurangkan bengkak, lebam di kulit, dan memperbaiki lebam dan kebiruan pada kulit akibat kapilari darah pecah di bawah kulit.

2. Sage
Herba ini dapat membantu meningkatkan peredaran darah dan merangsang pembaharuan sel-sel. Ianya juga kaya dengan vitamin A dan kalsium serta antioksidannya membantu memerangi radikal bebas pada kulit.

3. Rosemary
Rosemary merupakan sumber zat besi , kalsium, dan vitamin B6 yang menyokong tahap kolagen yang sihat . Kaya dengan mangan dan mineral yang membantu mengurangkan kedutan dan mengelakkan kulit menjadi rosak. Apabila adanya radikal bebas pada kulit kita ia bukan sahaja merosakkan kulit malah membawa kedutan, tona tidak sekata serta kendur.

4. Yarrow
Yarrow ini pula mengandungi bahan anti radang dan anti septik. Di mana, ia dapat memperbaiki tisu yang rosak di dalam badan . Ia boleh dipraktikkan bagi kegunaan luar , menyembuhkan luka , luka terbakar , ulser , alahan kulit  dan juga bengkak .
Semua bahan elok-elok kan :)


Apa Kelebihan Herbal Blend Shaklee berbanding krim lain?

·         Dingin pada kulit
·         Ekstrak herba semulajadi
·         Tidak berminyak
·         Mudah meresap
·         Aroma menyenangkan
·         Mudah digunakan
·         Mudah dibawa
·         Sesuai untuk semua golongan
·         Dijamin berkesan
·         Halal
·         Tanpa paraben dan steroid


Apa Fungsi Herbal Blend UTAMA Shaklee ni?

·         Melembutkan kulit
·         Melembutkan tumit kasar @ pecah
·         Merawat ruam susu / ruam panas / ruam lampin / muka / kepala
·         Mengubati luka
·         Merawat eczema
·         Melegakan gigitan serangga / nyamuk
·         Merawat kulit gatal
·         Mengecutkan jerawat
·         Meredakan merah-merah jerawat
·         Menghilangkan parut jerawat / parut chicken pox
·         Losyen harian untuk kulit kering
·         Krim urut badan lenguh
·         Merawat kesan luka melecur
·         Melegakan badan / kepala ketika tidak sihat
·         Luka pada puting bagi ibu-ibu menyusu
·         Memudarkan dan menghilangkan parut
·         Losyen harian
·         Baik untuk demam ( disapu di seluruh badan dan setengah jam akan berpeluh bermakna badan sedang respons pada krim tersebut bagi mengeluarkan haba berlebihan dalam badan).
·         Membuang angin pada perut bagi memberi keselesaan pada perut anda
·         Membuang selulit serta  memecahkan lemak berlebihan.


Siapa yang boleh guna Herbal Blend Shaklee?

·         Bayi
·         Lelaki dan wanita
·         Pesakit Ekzema ( masalah kulit )
·         Bakal ibu yang bakal menimang cahaya mata / bayi
·         Mereka yang mahu kempiskan perut buncit dan berlemak
·         Mereka yang mahukan kulit sentiasa cantik dan lembut
·         Mereka yang sering demam
·         Mereka yang mempunyai masalah kulit
·         Mereka yang mengalami kulit kering
·         Kanak-kanak yang sering berkudis dan gatal-gatal badan
·         Warga emas

Best sangat cream ni tau sebab boleh jer try guna untuk masalah-masalah yang dialami. And tengok ada kesan ke tak. Inshallah cream ni tak bahaya and tak akan menyebabkan apa-apa side effect so dont worry boleh try pada kulit awak if ada apa-apa masalah. Macam Aisyah biasa pakai untuk gatal-gatal ke kena gigit nyamuk ke and jerawat. Alhamdulillah okay sangat sekejap jer kering and rasa nyaman.

TESTIMONI HERBAL BLEND SHAKLEE




Senang cerita saya suka sangatlah cream nih sebab memang saya guna ia sebagai cream serbaguna! Hahaa. Okay boleh hubungi saya untuk pertanyaan lanjut ya!

Aisyah 011-33099034




Thank you for reading!

No comments:

Post a Comment