Wednesday, December 7, 2016

KEBAIKAN DAN KELEBIHAN OMEGA GUARD SHAKLEE

Assalamualaikum and Hai semua :)

Sebenarnya kaaaaan..... Dah lamaaa saya sendiri teghingin nak ada Omega Guard sebotol.
Yela selama ni rasa macam masih kurang memerlukan Omega Guard ni so kita hold jap.

Tapi sekarang aku dah jadi salah seorang yang memerlukan Omega Guard hehee. Baby nak bu consume Omega ya... Alhamdulillah..

Banyak tau kelebihan Omega Guard nih. Hari tu masa tengah on promo husband belikan 2 botol terusss sebab memang berbaloi tau kalau beli time promo!


So here I nak cerita pasal Omega Guard Shaklee. Kebaikan, kelebihan, manfaat, kenapa uguys kena pilih Omega Guard Shaklee kalau nak consume minyak ikan or omega 3 dan baaaanyak lagi!





Apa itu Omega Guard?

Omega Guard adalah supplement or makanan tambahan minyak ikan atau omega 3. Dalam Shaklee nama dia Omega Guard. Omega-3 terdiri daripada EPA dan DHA. Terdapat pelbagai fungsi EPA dan pelbagai tugas DHA kepada tubuh badan kita.

Fungsi EPA


  • Mencegah kanser
  • Mencegah pembekuan darah
  • Mengawal kadar kolestrol yang berlebihan
  • Baik untuk pesakit jantung
  • Menghindar tekanan perasaan
  • Mencegah penyakit darah tinggi               

Tugas DHA


  • Mencegah asma
  • Meningkatkan daya seksual
  • Mencegah sakit kulit
  • Mengelakkan kanser payu dara
  • Mengelak kanser prostat
  • Menghindar daripada migrain, rasa kebas pada anggota badan
  • Mengelakkan rasa sejuk pada kaki dan tangan

As you know kan, Omega-3 ni penting untuk penurunan kolesterol dalam darah. It helps in reducing LDL (lemak jahat) dan meningkatkan HDL (lemak baik). Then automatik membantu mereka yang nak KURUS. Omega guard burn fat, then kurang kan rasa lapar dengan tingkatkan hormon leptin. Hormon leptin ni yang kawal rasa nak makan kite tau. Ini antaranya lah ye.



Apa keistimewaan Omega Guard Shaklee?

Okay Omega Guard ni memang special sebab ia adalah minyak ikan terbaik di dunia!
Ia mengandungi satu rangkaian penuh 7 jenis asid lemak omega-3 semulajadi iaitu EPA, DHA, ALA dan lain-lain lagi. EPA menyihatkan jantung dan sendi anda manakala DHA pula penting bagi perkembangan dan fungsi otak. Selain tu, ia :

Diekstrak daripada ikan laut air sejuk seperti ikan sardin, mackerel, herring, anchovies yang didapati di perairan air Jepun
Bukan daripada hati minyak ikan
Merupakan minyak ikan paling tulen di duania kerana mengandungi rangkaian spectrum penuh 7 jenis asid lemak Omega 3 semulajadi
Menggunakan kaedah ultratulen bergred farmaseutikal eknologi terkini untuk menghasilkan Omega Guard
Dihasilkan melalui proses penyulingan proprietari tiga molekul untuk mengekstrak asid lemak omega 3 yang paling tulen dan semulajadi
Dihasilkan secara semulajadi iaitu menyingkirkan bahan berbahaya seperti plumbum, merkuri, arsenik, kadmium, dioksin, dan PCB

Omega Guard dalam Set Slimming Shaklee


So, antara MANFAAT OMEGA GUARD SHAKLEE adalah :

1. Mengurangkan risiko penyakit JANTUNG
2. Anti radang untuk penyakit SENDI
3. Mengurangkan symptom ALLERGY (terutamanya alahan pada KULIT)
4. Membaiki kulit kering dan melambatkan kedutan pada muka
5. Memelihara kesihatan OTAK, lebih FOKUS (untuk pelajar dan warga tua)
6. Mengawal paras KOLESTEROL
7. Membakar lemak dan turunkan BERAT BADAN
8. Atasi masalah GOUT dan sakit SENDI
9. Membantu kurangkan ASMA
10. Untuk ibu hamil dan menyusu, supply DHA untuk perkembangan OTAK dan MATA bayi



Apa Manfaat Lain Omega Guard?

Omega-3 merupakan asid lemak yang penting yang diperlukan untuk membantu rembesan prostaglandin dengan lebih berkesan untuk menghalang prostetomegaly dan membuang air kecil yang timbul daripada punca andropos
Omega-3 diperlukan untuk mengimbangi perubahan dalam kepekatan hormon wanita yang menyebabkan PMS
DHA and EPA boleh menentang thrombosis tekanan darah tinggi yang lebih rendah, dan kepekatan darah
Membantu melincirkan saluran darah, dan peredaran darah yang lancar
Membantu mengekalkan tekanan darah normal
Membantu merendahkan tahap kolesterol, menghindar kolesterol LDL
Mengawal masalah obesiti
Mencegah arteriosclerosis
Membantu mengurangkan risiko penyakit jantung
DHA meningkatkan keupayaan ingatan dan pembelajaran
Mencegah penyakit Alzheimer
Memelihara penglihatan dan pendengaran
Mencegah migraine
Mengawal sistem imun seperti memperbaiki alahan kulit, psoriasis, demam hay, bronkitis, penyakit lelah, hepatitis, SLE, serta penyakit buah pinggang
Omega-3 boleh mencegah kanser paru-paru, payudara, prostat, dan kolon
Merangsang kesihatan hati selepas pembedahan
Paras asid lemak omega-3 larut dalam tisu rawan dan membantu untuk mencegah kemusnahan enzim yang membentuk tisu rawan
Membantu memelihara fungsi-fungsi sendi dan gout

EPA dan DHA membantu menstabilkan emosi dan membantu dalam perkembangan mental termasuk kemurungan.

Omega Guard dalam Set Kolesterol 

So, Siapa Perlukan Omega Guard Shaklee?


  • Ibu Hamil
Membantu perkembangan otak bayi semasa dalam kandungan.
Mengurangkan risiko bayi lahir pra-matang ataupun dikenali sebagai bayi tak cukup bulan
Mengurangkan risiko gila meroyan selepas melahirkan bayi
Mengawal kenaikan berat badan ibu semasa hamil


  • Ibu Menyusu
Membekalkan khasiat untuk sistem imunisasi kepada anak dan membantu perkembangan otak juga.
Membantu penurunan berat badan ibu tanpa jejas penghasilan susu dan kualiti susu

  • Kanak-kanak
Minyak Ikan Omega Guard Shaklee untuk anak yang mudah dapat sakit semam, batuk dan selesema
Pertumbuhan badan yang sihat dan juga untuk kesihatan otak
Sesuai untuk anak yang mudah jatuh sakit seperti batuk, selesema, asma
Memperkuat sistem imunisasi badan


  • Mereka yang mengalami masalah berat badan
Omega 3 meningkatkan hormon Leptine yang mengawal selera makan dan akan terasa kenyang lama.


  • Mereka yang sering dilanda masalah kesihatan seperti batuk berkahak, selesema berterusan
  • Mereka yang mengalami sakit-sakit sendi dan berkolestrol tinggi
  • Pesakit stroke

TESTIMONI OMEGA GUARD SHAKLEE







Aisyah sukaaa sangat Omega Guard nih tau sebab rasa ringan sikit badan bila dah melantak makan macam-macam. Almaklumlah Ibu to be kan hehee. So, siapa nak order Omega Guard boleh contact Aisyah okay, saya akan ajar cara terbaik consume Omega Guard mengikut masalah you! :D

Aisyah 01133099034
Your Shaklee Ind Dist.


Thank you for reading!

No comments:

Post a Comment