Saturday, December 24, 2016

Peppermint Ginger Plus Shaklee Untuk Masalah Berkaitan Perut!

Assalamualaikum And Hi semua!

Alkisahnya Aisyah kenal dengan Peppermint Ginger-Plus Shaklee ni sebab hari tu husband Aisyah kata dia rasa tak sedap perut, tak lawas, banyak angin macam tulah.

So macam biasalah dia akan tanya Shaklee ada tak supplement yang khas untuk masalah perut, angin-angin macam tuh. And Aisyah senang jer, Aisyah bagi jer pemplete pandai pandai lah you pilih nak yang mana, lepas tu baru Aisyah guide.

And dia memang pilih Peppermint Ginger-Plus Shaklee! And lagi satu Garlic Complex. Pandai pun husband I nih :)

So memang betul ya, Peppermint Ginger-Plus Shaklee adalah supplemet yang khas kepada masalah angin, perut dan something yang berkaitan dengannya.


Jom kita tengok APA RAMUAN PEPPERMINT GINGER-PLUS SHAKLEE?

1. Pudina (Peppermint)

·         Melegakan otot perut, Ia mempunyai kesan penenang
·         Membantu dalam penghadaman.
·         Membantu mengurangkan mabuk laut/darat.
·         Membantu melegakan kesakitan gastrik, pedih ulu hati dan cirit-birit
·         Selain itu, ia melegakan kesan-kesan sampingan seperti muntah dan kehilangan selera makan yang timbul kesan dari rawatan kemoterapi.
·         Pudina meransang pengeluaran peluh, oleh itu menyekat demam apabila seseorang itu mengalami selsema
·         Rasa sejuk dan menyegarkan daripada pudina membantu memelihara pemikiran yang jelas dan meningkatkan fokus.

2. Halia

·         Halia meransang rembesan enim salvia untuk pencernaan makanan.
·         Ia melegakan ketidakselesaan perut dan usus, sakid haid, loya dan mual angin ketika mengandung, selepas melahirkan anak (semasa pantang).
·         Satu kajian di United Kingdom menunjukkan bahawa halia menghalang muntah selepas pembedahan.

3. Pokok adas (fennal)

·         Orang-orang Eropah mengambil biji adas selepas makan untuk menghilangkan kembung perut. Ia melegakan sakit perut, melegakan gejala flu.
·         Juga, Ia dapat membantu dalam masalah elergi dalam saluran usus.

4. Cekur Manis (anise)

·         Digunakan oleh orang-orang Mesir purba. Ia melegakan masalah pencernaan dan gejala kesakitan haid, batuk dan kahak.
·         Meransang rembesan jus gastrik untuk pencernaan, menahan kulat yang menyebabkan penyakit kulit yang biasa
·         Melegakan haba dimusim panas dan lembab
·         Memberi peredaran tenaga di dalam badan dan lembut pada perut

So, KELEBIHAN PEPPERMINT GINGER PLUS SHAKLEE ADALAH :

1. Memberikan kelebihan pada otot perut untuk melancarkan sistem penghadaman.
2. Mempunyai rasa pudina yang memberikan kesegaran kita mengambilnya.
3. Boleh diambil oleh mereka yang selesema kerana kita akan berpeluh untuk menghalang daripada dijangkiti demam.
4. Menghilangkan ketidakselesaan perut yang terjadi akibat salah makan.


SIAPA YANG MEMERLUKAN PEPPERMINT GINGER PLUS SHAKLEE?

1. Ibu mengandung yang mengalami masalah loya yang teruk atau morning sickness.

Boleh dicampurkan dengan madu suam bagi menghilangkan pening tersebut.

2. Mereka yang selalu kembung perut dan sukar membuang angin.

Boleh diambil dengan teh lemon atau teh biasa untuk menyenangkan proses membuang angin.


3. Mereka yang menghadapi masalah gastrik. 

Dinasihatkan mengambil makanan mengikut waktu untuk mengelakkan sakit gastrik menjadi teruk.
Boleh juga diambil ESP yang mengandungi Protein yang tinggi bagi membekalkan tenaga berterusan kepada kita.

4. Mereka yang menghadapi masalah percernaan dan selalu sakit perut.


So untuk awak yang sedang mencari-cari supplement yang boleh melegakan masalah yang berkaitan dengan PERUT seperti di atas, boleh contact saya ya untuk info lanjut.

Aisyah 011-33099034


Thank You for reading!



No comments:

Post a Comment