Tuesday, December 27, 2016

PERUBAHAN DAN PERANGAI PELIK SAYA SEMASA PREGNANT

Assalamualaikum and hai semua 😁

Malam dah larut jam 12.05 malam tapi mata Aisyah tak rasa nak pejam lagi. Rasa nak tulis something. Tapi malas nak bukak lappy. Hahaa

Jadi Aisyah try bukak my blog guna iPhone ni Alhamdulillah boleh pulak hehee. Syoklah kalau gini sebab Aisyah memang jenis Diary Person. Tahu tak Diary Person tu macam mana? Diary Person ni seseorang yang suka MENULIS untuk meluahkan perasaan. Siapa jenis macam ni jugak angkat tanganπŸ–πŸ»!  Hehee. Aisyah memang begini orangnya sejak zaman sekolah rendah lagi dah ada diary. Tapi bila dah moden sikit ni tak main dah menulis kat buku. Iolls tulis kat alam maya ja. Hehee.

Kadang2 tulis kat blog. Kalau malas nak buka blog tulis kat Notes application IPhone ni. Tak pun bisa guna Wechat. Hehee sampai my husband selalu ejek I,eeee ini budak wechat, ini dia budak wechat πŸ˜πŸ‘ŠπŸ»

Wechat saya limited person jer okay ada dalam tu. Tak sampai 20 friends pun. Hehee sebab memang nak buat private sikit. Senang nak luahkan perasaan hihii.

Okay lah banyak pulak membebel. Saja nak share now Aisyah dah 22 weeks pregnant. Alhamdulillah Allah bagi rezeki. And baby pun aktif.. Menendang jer kerja dia. If I boleh cakap, hey baby you cannot kick your mum ok because your jannah is under my feet!-- I dah cakap dah hahaa 😝

Takpelah baby awak nak tendang sekarang silakan. Nanti dah lahir dah besar dah kahwin dah tua jadilah anak yang soleh dan solehah ok. Ibu doakan awak selalu. Papa pun doakan kita walaupun papa jauh..

So Aisyah nak cerita sikitlah pasal perubahan atau pun perangai pelik Aisyah sepanjang preggy anak first ni. Nanti awak dah besar baca k baby 😊

1. Ibu suka makan makanan yang dimasak oleh ibu sendiri.
I mean I nak makanan yang I masak! Hahaa over tak confident I hehee. Tapi mrmang betul. Semua teringin semua mengidam ke lapar ke apa ke semua Aisyah nak Aisyah yang masak sendiri!

Contoh perbualan Aisyah dengan ibu Aisyah : Ibu hari ni Ika nak  makan nasik goreng kampung YANG IKA MASAK SENDIRI. TERINGIN.

So biasanya ibu Aisyah akan gelak : Kikikiii okay buatlah 😁😁😁

Suka lah kan sebab senanglah beliau 😝

So ibu harap anak ibu rajin masak okay. Kalau you girl you kena pandai masak and rajin masak. Kalau you boy you kena rajin tolong ibu tolong isteri masak and rajin kat dapur. Ringan tulang senang citer. Ok? 😁



2. Ibu suka buat banyak kerja dan BUSY!

Lately ibu rasa macam bersemangat setiap masa tau. Ini antara perubahan masa ibu pregnantkan awaklah. Pelik jugak ibu. Ibu tak kisah pun pasal tidur makan apa semua. I rasa macam membazir masa. And macam rasa tak nakkk tidur!! I have work to do! Sebenarnya takde apa sangat pun.

Ibu suka nak sibukkan diri lah senang cerita. Pelik jugak tau sebab biasa masa preggy, mummy2 akan rasa nak rehat sebab letih dan lain lain sebab lah. But ibu lain sikit lah. Hahaa. Rasa bersemangat setiap masa. Pelik gak. So ibu gunakan masa sehari 24 jam tu memang sebaiknya. Takde pun yang ibu lagha2 sangat. Seriusss! Sampai Tok Ibu pun tak boleh nak kata apa.. Sebab Iolss selalu ada jer kerja nak buat. Beliau nak minta tolong pun terbatas agaknya hahaa πŸ˜‚

 Ok so di sini ibu harap awak jadi anak soleh solehah yang rajin ringan tulang dan  berguna ok 😊

3. Ibu suka makan manis.

Ok ni klise sangat kan hehee.

TAPI IBU HARAP AWAK TAK SUKA MAKAN MANIS SEBAB BAHAYA UNTUK KESIHATAN!

Ok faham?

4. Ibu senang sangat nak nangis tapi jarang nangis.

Hehee ibu tak tahu lah kadang2 rasa mcam cepat terasa and suddenly sangat sangat ibu akan menangis. Sampai orang pelik. Hahaha. Sebab macam takde pape pun sebenarnya tapi ibu tersentuh or terasa. But dont worry ia jarang berlaku. Setakat 22 weeks ni rasanya 2-3 kali jer ibu menangis tersentuh or terasa hati macam tu.

Sebab ibu memang wanita yang kuat ok. Setakat benda remeh temeh ibu tak mahu masuk kepala sangat. Sebab ibu tak nak anak ibu jadi cengeng macam ibu yang sebenar or yang biasa orang tengok 😝. So be strong ok baby. You have no choice!

5. Ibu cepat rasa annoying dengan orang.

Hahaa really sorry. Kadang rasa annoying sangat. Lagi lagi dengan orang yang nak malawak tak kena tempat or kadang kena jer tempatnya tapi I CANNOT BRAIN THAT so I rasa eee annoying gila. Hahaa really sorry.

And biasanya jugak annoying sangat dengan orang yang nak berbaik-baik dengan ibu ni. Entah lah padahal orang tu baik jer tapi ibu rasa menyampah pulak. Padahal kadang orang tu nak peluk2 kita or pegang2 or gurau2 jer pun kan. Macam nak bermesra lah kan. Tapi ibu takleh la rasa geli pulak heee. (Kecuali papa awak k 😝)

Tapi dont worry memang jarang jugak berlaku. Kengkadang jer. And biasanya kalau berlaku pun ibu akan menjauhkan diri dari manusia supaya ibu lebih tenang dan tak jadi jahat macam tu πŸ˜‚

Ok baby this perangai you TAK BOLEH IKUT LANGSUNG OK!

Ok itu jer ibu nak share malam ni. Ibu miss you anak soleh solehah. Jadi soleh solehah ok? Esok esok ibu nak cerita lagi lah pasal pregnancy ibu sebab ibu boleh update blog guna iPhone jer hihii.Tapi sorry tak ada gambar sebab susah nak masukkan if guna phone. Kalau ibu rajin ibu update semula k.

Thank you for reading!

No comments:

Post a Comment