Wednesday, December 14, 2016

SR Vitamin C Plus Shaklee : vitamin pilihan semua orang!

Assalam and Hai semua :)

Tahu tak uguys, tajuk supplement hari nih memang favourite Aisyah sangat! Memang pakaruddin dan mahiruddin sangat dah dengan Vita C Shaklee nih hehe. Mana taknya, sejak awal zaman saya start jual Shaklee tahun 2013 lagi, permintaan Vitamin C Shaklee ni memang PALING TINGGI berbanding lain-lain supplement tau. Satu of course sebab kebanyakan set memang ada Vita C Shaklee and kedua sebab ramai juga memang nak consume Vita C Shaklee je as their daily supplement. Yes memang recommanded. And ready ea memang banyak gambar nak share nih :)

Stock Vita C Shaklee :)


And of course lah saya pun pengamal tegar Vita C Shaklee. Memang tak pernah putus stock for myself sejak 2013. Saya memang berani lah nak buat stock Vita C Shaklee kat rumah sebab memang akan licinggg. Hihii.

Okaylah for now Aisyah nak cerita sejelas-jelasnya mengenai VITAMIN C SHAKLEE okay!

For your info, Vitamin C atau nama saintifiknye asid ascorbic merupakan vitamin larut air. Badan kite tidak boleh menghasilkan Vitamin C maka kita wajib mendapatkannya dari makanan kita. Sumber yang kaya dengan Vitamin C tentunya buah-buahan dan sayur-sayuran.

Ok sekarang jom kita berkenalan dengan Vitamin C Shaklee atau nama sebenarnya Sustained Release Vita-C Plus. Macammana boleh ada 'sustained release' tu? Apa maknanya?

Shaklee menggunakan teknologi 'Sustained Release' atau Sains Pembebasan Berterusan Secara Semulajadi.

Macam ni maksud dia : 1 tablet Vitamin C Shaklee mengandungi 7.5 biji buah oren. Setiap satu jam 1.5 biji oren bersamaan 100 mg Vitamin C akan dilepaskan ke usus kite so 1 tablet mengambil masa 5 jam untuk diserap oleh usus kita. Canggih ke idok tuh? Jadi kuranglah pembaziran Vitamin C yang tidak diserap dibuang melalui air kencing.

Kemudian, setiap tablet Vita C Shaklee mengandungi 120 mg bioflavanoid (25% bioflavanoid diekstrak dari kulit buah) yang berfungsi untuk :

  • ·         Meningkatkan keberkesanan Vitamin C dalam badan.
  • ·         Melegakan inflamasi
  • ·         Menentang jangkitan  bakteria dan radikal bebas.
Okaylah, sekarang saya nak share kebaikan pengambilan Vitamin C dalam diet seharian kita.



MANFAAT UTAMA VITA C SHAKLEE

·         Meningkatkan sistem imunisasi badan.
·         Membantu mengurangkan masalah alergi dan resdung.
·         Mengatasi masalah gusi berdarah.
·         Merangsang pembentukan kolagen dalam kulit.
·         Mencerahkan kulit.
·         Melambatkan proses penuaan.
·         Menghalang pembetukan pigmen yang menyebabkan masalah jeragat.
·         Mengurangkan Simptom Pendarahan.
·         Mengurangkan Insomnia.
·         Mengekalkan kolesterol sihat.
·         Memerangi Kanser.

Banyak sangat manfaat Vita C Shaklee nih! Lagilah kalau uguys ambil secara konsisten, memang nampak beza dari yang dulu dengan yang sekarang.

BAGAIMANA VITAMIN C SHAKLEE MAMPU MERAWAT KULIT DAN MENCERAHKAN KULIT?

·         Menyekat pembentukan jeragat atau tompok hitam
·         Meningkatkan pengeluaran kolagen yang mampu mengurangkan kedut
·         Meningkatkan daya tahan kulit pada bakteria
·         Meningkatkan keupayaan kulit terhadap sinar UV B yang merosakkan kulit


Antara SIMPTOM AKIBAT KEKURANGAN VITAMIN C adalah :

·         Mudah demam dan selesema
·         Selalu letih dan lemah
·         Selalu dapat ulser / mata ikan
·         Anemia
·         Rambut gugur
·         Sakit sendi
·         Darah dalam mata
·         Kulit kering dan gatal / Eczema
·         Kurang selera makan
·         Gusi berdarah
·         Tanda lebam pada badan
·         Luka lambat sembuh
·         Menghadapi masalah pencernaan
·         Kekurangan berat badan



Kenapa saya suka Vitamin C Shaklee berbanding Vitamin C lain?

·         Satu botol tahan lamaaa sangat sehingga 6 bulan.
·         Fungsi dia All in one.
·         Boleh share dengan husband and family.
·         Murah dan jimat
·         Selamat dan trusted

Sebab tu memang saya sentiasa ada at least sebotol Vitamin C Shaklee kat rumah saya. Kalau travel or husband keluar khuruj pun memang saya bekalkan untuk dia, lagi-lagi kalau dia ke overseas :)

SIAPA YANG MEMERLUKAN VITAMIN C SHAKLEE?

·         Perokok & mereka yg bergaul dengan perokok
·         Ibu mengandung, ibu menyusu dan juga ibu lepas bersalin.
·         Individu dalam proses penyembuhan penyakit atau selepas pembedahan
·         Orang yang mudah demam dan selsema
·         Pesakit berkaitan kardiovaskular seperti jantung, stroke, kolesterol tinggi dan darah tinggi
·         Anemic (Pesakit yang mengalami kurang darah)
·         Mereka yang nak kulit gebu, anjal dan awet muda
·         Mereka yang nak improve sexual health
·         Mereka yang nak kurus
·         Mereka yang mudah stress & moody


TESTIMONI VITAMIN C SHAKLEE














Banyak lagi testimoni cust yang berpuas hati dengan Vita C Shaklee nih, meh pm meh nak tengok testimoni part mana :)

So jangan tunggu-tunggu lagi, jom amalkan Vitamin C Shaklee SEKARANG! Siapa nak amalkan supplement untuk kesihatan plus kecantikan, memang sangat sangat digalakkan bermula dengan this Vitamin C Shaklee. Memang tak rugi if uguys KONSISTEN tau. Tak mahal pun kalau nak dibandingkan dengan khasiat and kuatiti dia. Berbaloi sangat. Trust me because saya start dengan consumer jugak before distributor hihii.

My daily supplement - Antaranya Vita C Shaklee :)



Lagilah kalau kalau kita jenis suka makan snek, minum air berkarbonat, burger sosej maggie tu jadi santapan harian, lagilah kita perlu take note tau. At least ada pendinding or something yang elok masuk dalam perut kita untuk topup kekurangan nutrient. Biasalah zaman muda remaja kan. Nak nak sekarang ni macam-macam makanan baru diinovasi dan diperkenalkan. Tengok je pun dah teringin nak makan ye dak. Amalkan Vita C Shaklee dengan cara yang betul, berdisplin, inshallah memang ada kesannya.

For those yang nak order boleh terus contact Aisyah 011-33099034 ya. Inshallah saya akan bagi best price and best consultation as well.

Thank you for reading! :)




No comments:

Post a Comment