Wednesday, December 28, 2016

Vitalea For Children Sangat Membantu Perkembangan Anak Anda!

Assalamualaikum and Hai semua :)

Alhamdulillah Aisyah baru lepas sarapan, sedapnyaaa goreng pisang yang I goreng tuuuu hihii. Alhamdulillah sangat selalu dapat makan makanan jawarian ni sebab sepanjang preggy ni Aisyah asyik dan just teringin makanan masakan jawa sahaja Alhamdulillah senang kerja orang nak menjaga aku hahah.

Okay kali ni Aisyah nak cerita mengenai Vitalea For Children! Supplement ni pun sebenarny baru bagi Aisyah sebab masih baru menelaah mengenainya beberapa bulan sebelum ni. Itu pun sebab dah nak dapat anak kan so I search over all untuk dapatkan maklumat pemakanan terbaik untuk anak I.

So, untuk pengetahuan awak semua, Vitalea ataupun MULIVITAMIN ni penting sangat untuk tubuh badan kita, that’s why Shaklee buat dua jenis untuk dua golongan iaitu Vitalea Iron Formula dan Vitalea For Children, berbeza dengan supplement lain, tak ada kanak-kanak punya pun. Nampak tak betapa pentingnya multivitamin untuk badan kita semua lagi-lagi di zaman ini?



Satu orang multivitamin untuk orang dewasa,
satu lagi untuk kanak-kanak. 


So, APA ITU VITALEA FOR CHILDREN?

·         Ia adalah multivitamin terbaik untuk kanak-kanak yang diperbuat daripada bahan semula jadi.
·         Mengandungi 19 nutrien penting untuk perkembangan sihat kanak-kanak.
·         Menyediakan 150% nilai harian vitamin D untuk kesihatan tulang dan gigi.
·         Memberi 100% nilai harian vitamin C.
·         Vitamin B yang menyokong fungsi sebenar proses badan manusia.
·         Berasaskan phytonutrien semulajadi.
·         Manisan semulajadi dengan Xylitol, tidak menggalakkan kaviti.
·         Kaya dengan sumber nutrien antioksidan.
·         Diperkaya dengan buah oren, anggur dan campuran perisa beri.

Tahukah Anda?

·         Dari kelahiran hingga umur 3 tahun, perkembangan otak amat peka terhadap pemakanan bayi dan 75% daripada kapasiti otaknya berlaku dalam tempoh yang genting ini.

·         Selepas umur dua tahun, pengambilan makanan berlemak seharusnya diambil dalam kuantiti sederhana rendah untuk mengelakkan penyakit jantung, kegemukan dan masalah kesihatan yang lain.

·         Pada umur lima tahun, 90% daripada perkembangan otak kanak-kanak telah lengkap.

·         Antara umur 11 dan 16 tahun, satu peningkatan yang besar dalam tumbesaran biasanya berlaku dengan peningkatan berat badan dan pertumbuhan otot yang ketara.



APAKAH KEBAIKAN VITALEA FOR CHILDREN :

1.Membantu menguatkan dan mencerdaskan minda.
2.Membantu pertumbuhan tulang dan gigi yang kuat.
3.Membekalkan sel badan nutrisi untyk memastikan tubuh kanak-kanak sihat dan bertenaga.
4.Meningkatkan sistem pertumbuhan kanak -kanak.
5.Melindungi fugsi saraf, kesihatan otot dan jantung kanak-kanak.
6.Mengekalkan tekanan darah dan rentak jantung yang normal.
7.Mengelakkan anemia dikalangan kanak-kanak.
8.Membantu meningkatkan selera makan kanak-kanak dan melancarkan sistem pencernaan.
9.Mencegah penyakit begok(thyroid).
10.Membantu penyerepan zat dari makanan harian kanak-kanak.



Dua-dua product ni untuk kanak-kanak. 
Boleh baca mengenai Chewable Vita-C Plus di SINI.

SIAPAKAH YANG MEMERLUKAN VITALEA FOR CHILDREN?

1.Kanak- kanak yang kurang minum susu.
2.Kanak-kanak yang tidak mahu makan.
3.Kanak-kanak yang cerewet dalam pemilihan makanan.
4.Kanak-kanak yang tidak gemar makan sayur dan buah-buahan.
5.Kanak-kanak yang kerap demam, selsema dan mudah jatuh sakit.
6.Semua kanak-kanak yang hidup di zaman ‘junk food’ ini.

TESTIMONI VITALEA FOR CHILDREN









Jadi, sebagai ibu bapa of course kita hendakkan yang terbaik untuk anak-anak kita betul tak? Bagi Aisyah tak salah kalau kita melaburkan sikit wang untuk kesihatan dan kesejahteraan anak kita. Yelah kalau anak sihat, ibu bapa juga yang happy kan :)

So for those yang sedang mencari supplement tambahan untuk anak masing-masing, Aisyah memang reallyyyy recommanded this product from Shaklee. Belum cuba belum tahu tau!

Untuk dapatkan maklumat lanjut and if you bertanyakan apa-apa mengenai Vitalea For Children atau mana-mana supplement Shaklee, boleh terus hubungi Aisyah melalui whatsapp untuk fast respond ya!

Thank you for reading!




No comments:

Post a Comment