Tuesday, December 27, 2016

Vitalea Iron Formula Shaklee Multivitamin Kesayangan Saya!

Assalamualaikum and Hai semua :)

Kali ni Aisyah nak share lagi satu my fav ever supplement daripada Shaklee iaitu VITALEA IRON FORMULA! Ni memang jujur sejujur-jujurnya Aisyah katakan, memang Vitalea banyak bantu Aisyah Improve kesihatan diri tau.

Sejak 2013 Aisyah amalkan Shaklee, salah satu yang memang akan ada dalam simpanan Aisyah adalah VITALEA Shaklee ni tau. Sebab banyak sangat perubahan Aisyah dapat lepas consume Vita lea Shaklee Alhamdulillah. Allah yang berkuasa beri kesembuhan.

My Daily Supplement :)

Contoh paling ketara kesan Vitalea kat Aisyah adalah :

·         HB dah tak pernah rendah walaupun sedang hamil. Semua orang pun tahu kan Aisyah memang sejak kecil lagi memang ada HB low ni tapi Alhamdulillah sekarang dah tak ada. Biasanya orang kurus-kurus macam Aisyah memang biasanya ada HB low.

·         Kurang senggugut. Ia pun bantu Aisyah handle sakit senggugut dengan lebih baik. Tak tahu nak cerita macamana sebab dah lama tak period (sebab tengah preggy ni hehee). Yang penting sekarang kalau Aisyah senggugut jer terus Aisyah makan nasik sikit buat alas perut, lepas tu terus telan Vitalea sebiji, GLA Complex sebijik. Alhamdulillah lepas bangun tidur dah okay.

·         Mudah melawas. Ni pun best sebab Aisyah jenis kurang melawas sikit. Kalau Allah nak bagi, time tu consume Vitalea, time tu juga rasa nak pergi toilet! Best sangatt hehe

And kalau puasa pun memang Aisyah pilih Vitalea untuk di-consume pagi-pagi untuk tenaga the whole day untuk tahan bertenaga sampai ke petang.

Alamak banyak pulak ya Aisyah bebel. Yelaaa tak tahan nak cerita kebaikan dia sebab memang Aisyah fall in love sangat dengan Vitalea. So bagi you yang sedang mencari-cari multivitamin terbaik, lengkap dan semulajadi (natural based), Aisyah memang recommanded sangat Vitalea Shaklee nih!

Okaylah dari awallah kita cerita ya tentang Vitalea Shaklee ni. Senang sikit you nak faham.



First, APA ITU VITA LEA SHAKLEE?

Satu jenis supplement MULTIVITAMIN yang lengkap dengan 28 jenis vitamin dan mineral yang diperlukan oleh orang dewasa.

APAKAH VITAMIN YANG ADA DI DALAM VITALEA SHAKLEE?

·         Vita A - Kesihatan mata, kulit, anti-oksida, melawan kanser, cegah rabun malam, bantu tumbesaran, kuatkan kerangka tulang, gusi, gigi, system respiratori, sistem imun dan rambut yang sihat.

·         Vita D – Perkasa kepadatan tulang, mencegah penyakit tulang lembut, osteoporosis dan psoriasis.

·         Vita E – Anti-oksida, kepejalan kulit, kulit berseri, melancar sirkulasi darah, mencegah darah beku, sakit jantung, katarak, atritis, baik untuk sistem produktif lelaki, mengurangkan kesan parut.

·         Vita C – Anti-oksida, melawan kanser, merangsang formasi kolagen, meningkatkan daya tahanan penyakit, percepat sembuh luka, mencegah selsema, gusi berdarah, darah beku, hidung berdarah.

·         Asid Folik – Kesihatan fetus, merangsang pengeluaran susu badan, kesihatan sel darah merah, kurangkan risiko sakit jantung dan kanser serviks, anemia, osteoporosis, tekanan, ulsert mulut, kesihatan kulit.

·         Vita B1 – Menukarkan makanan kepada tenaga, perkasa memori, kecerdasan mental, membina dan meransang peredaran darah, bantu tumbesaran, masalah keresahan, mabuk laut/darat, mengurangkan petanda herpes zoster.

·         Vita B2 – Tukarkan makanan kepada tenaga, anemia, keletihan mata, katarak, jangkitan lidah dan mulut, kekejangan.

·         Vita B3 – Tukar makanan kepada tenaga, menghasilkan hormone, meransang peredaran darah, lower blood ripid, merawat kepeningan, cirit-birit, migraine, ulser, nafas berbau, baik untuk perut dan usus.
·         Vita B6 – Metabolisma protin, baiki otot, senggugut, penenang, tenaga, elakkan muntah-muntah, bibir kering, glossitis, dermatitis, kekajangan, kebas, anemia.

Vitalea dalam Set Rambut Shaklee - 
Biasanya ia didatangkan dalam bentuk SET untuk kesan yang lebih maksimum. 

·         Vita B12 – Membantu tumbesaran fetus dan kanak-kanak, bantu selera makan, tindak balas saraf, baik untuk kecerdasan otak, kekuatan fizikal, memori, focus, keupayaan seksual dan mengelakkan anemia, keletihan, keresahan, diabetis, rabun.

·         Biotin – Bantu B-kompleks berfungsi lebih efektif, cegah rabun, rambut beruban dan gugur, diabetis, sakit otot, eczema dan keradangan kulit.

·         Vita B5 – Meredakan tekanan, kesan penenang, melawan alahan, sembelit, keletihan, atritis, meredakan kesan sampingan akibat antibiotic, mencegah jangkitan, percepat sembuhan luka.

·         Kalsium – Perkasakan tulang dan gigi, darah beku, kebas, kejang, rasa sakit, insomnia, mengekalkan kadar degupan jantung normal, mencegah osteoporosis / penyakit tulang lembut.

·         Fosforus – Meningkatkan kepadatan tulang, diabetis, batu karang, mencegah pereputan tulang, membantu ligament / otot dan meredakan kesakitan akibat atritis, anoreksia.

·         Iodin – Baik untuk tirod, membantu tumbesaran fetus, tingkatkan kadar IQ kanak-kanak, membina ligament/otot dan kesinambungan tisu-tisu, kekuatan fizikal, mengawal berat badan.

·         Zat Besi – Membentuk hemaglobin, redakan kesakitan akibat PMS (senggugut), membantu tumbesaran, melawan penyakit, mengelakkan keletihan, anemia.

·         Magnesium – Kesihatan tulang, gigi, merehatkan otot dan sistem saraf, sifat penenang semulajadi, mencegah tekanan, diabetis, sakit jantung, batu karang, sakit buah pinggang, hati dan masalah penghadalaman.

·         Copper – Membantu menukarkan zat besi kepada haemoglobin, kesihatan rambut, edema, penyakit berkaitan tulang, masalah kebangkakan.

·         Zink – Perkasa sistem imun, percepat sembuhan luka, keupayaan seksual lelaki, mencegah masalah prostat, baik untuk deria rasa dan bau, ketajaman minda



KELEBIHAN MULTIVITAMIN VITALEA SHAKLEE BERBANDING JENAMA LAIN :

1. Vita-lea merupakan vitamin pertama yang dicipta didunia pada tahun 1915. Nama asalnya ialah Vitalize-Mineral. Ia dicipta oleh pengasas Shaklee iaitu Dr Forrest C. Shaklee. Perkataan vita-min pun singkatan dari Vitalize-Mineral. Ha, so perkataan vitamin yang kita hari ni tu asalnya dari Shaklee ya.

2. Setiap tablet mengandungi 28 nutrisi lengkap diekstrak dari buah-buahan dan sayur-sayuran, bukan daripada bahan sintetik ya.

3. Dua tablet Vita-lea bersamaan dengan 40 jenis lauk. Tapi tak bermakna after amik Vita-lea tak perlu makan dah. Makan jer makan biasa ya.

4. Tablet multivitamin Vitalea paling pantas larut dalam air dan tubuh manusia.
Mineral didalamnya mudah berintegrasi dengan protein untuk penyerapan pantas oleh usus kecil. Kalau tak percaya boleh try rendam Vitalea and satu lagi rendam mana-mana supplement lain. Perhatikan mana yang aka habil terurai and ambil masa berapa lama. Aisyah dah pernah buat and memang cepat sangat Vitalea larut.

5. Pengambilan Vitalea Shaklee secara berterusan selama setahun mampu mengurangkan risiko jatuh sakit sebanyak 65%. So, rajinkan diri ambil supplement sebab ia adalah salah satu usaha kita jaga kesihatan.

6. Vita-lea merupakan salah satu rahsia Tun Mahathir kekal sihat di usia emas. Pemimpin yang disegani kawan dan lawan, lantang bersuara diperingkat antarabangsa rupa-rupanya pengguna product Shaklee. Beliau mengamalkan sebiji Vitalea setiap hari sejak muda.


7. Vita-lea Shaklee ada iron element. So ia sangat disyorkan buat ibu hamil yang anemia dan mereka yang mengalami luka pendarahan yang besar. Sebab tu penutup Vitalea berbeza dari penutup botol Shaklee yang lain, ia lebih kedap kerana unsur iron @ zat besi mudah teroksida.

8. Vitalea Shaklee telah dipilih oleh Center For Science di Amerika Syarikat sebagai THE BEST MULTI-VITAMIN didalam Public Interest pada tahun 2000.

9. Biasanya orang yang malas-malas nak makan vitamin banyak-banyak akan mengambil Vita-lea, kerana dah complete semua ada.

10. Vita-lea Shaklee juga ada pottasium. Kekurangan pottasium dalam badan akan membuat kita sering rasa dan suka nak mengunyah makanan ringan (food craving). So ia sangat membantu orang-orang yang nak diet untuk elakkan food craving.

Vitalea dalam Set Kesuburan Shaklee


FUNGSI DAN MANFAAT VITA-LEA IRON FORMULA SHAKLEE

Jika diambil setiap hari, Vita-Lea Iron Formula Shaklee boleh:

1. Membantu dalam mengekalkan kesihatan yang baik.
2. Membekalkan 19 vitamin dan mineral perlu.
3. Sumber kalsium pembina tulang.
4. Bekalan harian untuk vitamin B.
5. Mengandungi beta karotena yang membantu
dalam mengekalkan pertumbuhan,penglihatan dan
pembinaan tisu.
6. Mengandungi kalsium, fosforus dengan vitamin C  dan D untuk kesihatan tulang dan gigi.
7. Menyokong jangka hayat hati, usus dan kesihatan mata.
8. Biotin dan asid pantotenik membantu untuk memetabolismekan lemak dan karbohidrat dalam tubuh.
9. Vitamin B12 membantu dalam pembentukan sel-sel darah merah.

Vitalea dalam Set Berpantang Shaklee

10. Meningkatkan kecerdasan mental dan ketahanan
dari jangkitan.
11. Meningkatkan kekuatan tulang dan sistem imunisasi badan.
12. Membantu fungsi normal penghadaman dan selera makan.
13. Penting untuk pertumbuhan sel dan pembiakan.
14. Memberikan perlindungan kepada badan bagi
menentang kerosakan akibat serangan radikal bebas.
15. Membekalkan nutrisi yang diperlukan oleh badan yang tidak dapat dipenuhi dari pemakanan seharian.


16. Meningkatkan kesihatan dan fungsi badan secara menyeluruh.
17. Melindungi kesihatan jantung, otot dan fungsi saraf.
18. Meningkatkan kesihatan paru-paru, kolon dan prostat.
19. Menyokong pembinaan tulang yang kuat dan kesihatan tulang.
20. Membekalkan makanan kepada sel badan untuk tubuh yang lebih sihat dan bertenaga.
21. Mengekalkan tekanan darah yang normal dan rentak jantung yang normal.
22. Mencegah penyakit beguk (tirod).
23. Meningkatkan penghasilan sel darah merah untuk mengelakkan anemia atau merawat anemia (amat diperlukan oleh ibu hamil, ibu dalam pantang dan ibu yang menyusukan anak).
24. Membantu memulihkan selera makan dan melancarkan proses pencernaan.
25. Membantu meningkatkan kecerdasan minda.
26. Membantu seimbangkan hormon dan bahan kimia dalam badan.
27. Membantu penyerapan zat dari makanan.

Vitalea dalam Set Kehamilan Shaklee

SIAPA MEMERLUKAN MULTIVITAMIN VITALEA IRON FORMULA?

•             Individu dewasa yang mementingkan kesihatan dan kecergasan tubuh jangka panjang
•             Individu yang tidak lengkap diet hariannya
•             Individu yang ingin meningkatkan sistem imun
•             Remaja yang sedang membesar
•             Wanita yang mementingkan kesejahteraan kesihatan mereka
•             Semua lelaki
•             Wanita yang menopous
•             Wanita yang sedang hamil
•             Wanita yang ada masalah kesihatan tertentu
•             Wanita yang baru bersalin


TESTIMONI VITALEA SHAKLEE:


TESTIMONI VITALEA DALAM SET KEHAMILAN SHAKLEE



TESTIMONI VITALEA SHAKLEE DALAM SET KESUBURAN SHAKLEE


So di sini Aisyah nak galakkan sangat bagi mereka yang pregnant, yang ada darah rendah, pleaselah try Vitalea Shaklee. Inshallah you tak rugi sebab memang berbeza daripada sebelum you tak ambil Vitalea. Lagi pun pengambilan Vitalea penting juga untuk tumbesaran anak you tau.

Ada certain case ibu hamil and menyusukan baby rasa nak pitam, pening kepala, betul tak? Haa tu tanda-tanda kekurangan zat besi @ iron dalam pengambilan diet harian you all. Aisyah tahu sebab Aisyah pun sama macam tu dulu.

So bagi yang nak mendapatkan Vitalea Shaklee boleh terus hubungi Aisyah ya. I will guide you with the best consultation. :)





Thank you for reading!

No comments:

Post a Comment