Monday, January 2, 2017

SET KECANTIKAN SHAKLEE

Assalamualaikum semua :)

Okay untuk entry kali ni Aisyah nak fokus on supplement untuk kulit also known as Set Kecantikan Shaklee!

So sebenarnya ada pelbagai supplement yang boleh awak semua amalkan untuk dapatkan kulit yang sihat. Cuma kena tahu spesifik masalah awak je, but dont worry kalau pasal tak tahu nak pilih yang mana boleh contact Aisyah sebab Aisyah memang belajar tentang supplement Shaklee and Aisyah pun ada pengalaman sendiri dan customers untuk Aisyah kongsikan.

Okay tak kulit kitorang? Hehee Okaylah kan 
Kami consumer Shaklee. Cuma tegar dengan tak tegar je.
Aisyah consume macam-macam, Sakinah tu pulak ESP jer :)

So untuk first ni Aisyah terangkan dulu SUPPLEMENT SHAKLEE MANA YANG BERKAIT RAPAT DENGAN KECANTIKAN?

  1. Vivix
  2. Collagen Powder
  3. ESP
  4. Vitamin C
  5. Vitamin E
  6. B Complex

And ada juga certain case yang memerlukan :



But still, dont worry sebab memang you tak perlu ambil semua. Boleh click pada nama supplement di atas untuk tahu details k.

So secara ringkas Aisyah terangkan fungsi and peranan satu persatu vitamin tu ya.


Peranan Vivix dalam kecantikan kulit :
  • Lebih muda dan berseri
  • Renew sel setiap hari
  • Memperbaiki DNA


Peranan Collagen Powder dalam kecantikan kulit :
  • Kulit mendapat kelembapan yang cukup
  • Kulit kelihatan lebih anjal & tegang
  • Otot dan tulang lebih kuat dan sihat
  • Sendi yang sihat
  • Menyokong baikpulih tisu dari kecederaan otot dan tulang
  • Mengurangkan keradangan
  • Memberi tenaga
  • Tidur yang lebih lena
  • Membantu proses detoks hati untuk membuang toksin
  • Memulih penyakit saraf (membina semula lapisan protin pada saraf)


Peranan Vitamin E dalam kecantikan kulit:
  • Menjaga kesegaran dan keremajaan kulit
  • Melindungi kulit dari sinar ultra-ungu
  • Menjaga kelembapan kulit
  • Menghapuskan radikal bebas yang merosakkan sel


Peranan Vitamin C dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai antioksidan kuat yang melindungi kulit daripada pencemaran udara dan sebagainya
  • Merangsang pembentukan dan peningkatan produksi kolagen kulit, yang akan menjaga kekenyalan, kelenturan, serta kehalusan kulit
  • Mencerahkan kulit


Peranan Vitamin B Complex dalam kecantikan kulit:
  • Sebagai pelembap
  • Mencegah pigmentasi
  • Melambatkan tanda penuaan
  • Mengubati jerawat


Okay here ada beberapa set yang telah Aisyah susun, mengikut bajet and masalah yang you hadapi. Kita mulakan dengan set PALING TIPTOP dari segi kesan and harga dia ya.



1. Set Kecantikan PREMIUM : 

  • VIVIX 
  • COLLAGEN POWDER


Vivix Shaklee

  • Jika mempunyai budget yang tinggi boleh la amalkan Vivix, sebab Vivix menjadikan kulit lebih muda dan berseri. Bonus untuk yang mengamalkan Vivix, anda bukan saja dapat mengekalkan awet muda dan renew sel setiap hari tetapi juga dapat mengekalKan kesihatan ditahap optimum. Ini kerana Vivix mampu mencegah daripada penyakit kronik seperti Kanser. Vivix memang suplement untuk keseluruhan, kecantikan dan kesihatan as well :)


Collagen Powder Shaklee

  • And kalau under bajet bawah sikit dari Vivix, boleh try Collagen Powder Shaklee sebab memang terbukti berkesan. Segala jenis jerawat, jeragat inshallah hilang. Kalau ada masalah sunburn ke bekas2 jerawat atau kesan parut ke inshallah pulih tau! Plus you dapat kulit licin bersih dan gebu. Oh ye, ia juga dapat menyembuhkan sakit sakit lutut dan slip disc.


2) Set Kecantikan FULL :
  • Vitamin C
  • Vitamin E
  • B Complex
  • ESP



3) Set Kecantikan MEDIUM :
  • ESP
  • Vitamin C
  • Vitamin E


4) Set Kecantikan BASIC :
  • ESP
  • Vitamin C


Atau

  • Vitamin C
  • Vitamin E


Okay ini antara set yang BIASA customers consume lah kan ikut bajet masing-masing. Tapi kalau you ada masalah kulit serius memang kena dapat guidelines yang betul daripada Shaklee Indipendent Distributor sebab kalau you main taram je, rugilah sebab maybe tak serasi dan lain-lain.

Contohnya you ada masalah jerawat batu kronik, maybe after Aisyah bersoal jawab dengan you Aisyah akan beri suggestion untuk you ambil add on supplement macam kat atas Aisyah cakap tadi iaitu mungkin :

  • Alfalfa Complex
  • Garlic Complex
Atau
  • GLA Complex


So antara masalah kulit yang berbeza dan memerlukan nasihat SID macam Aisyah ni ha ialah :

  • Kulit kusam
  • Jerawat batu
  • Jeraat pasir
  • Blackhead
  • Whitehead
  • Warna kulit tak sekata
  • Aging
  • Jeragat
  • Pori besar
  • Kulit berminyak
  • Parut jerawat
  • Kulit kering

Dan lain-lain

TESTIMONI SET KECANTIKAN SHAKLEE















So faham tak lebih kurang set kecantikan melalui penerangan ringkas Aisyah ni? If ada persoalan and nakkan nasihat berkaitan masalah kulit, atau nak tanya apa-apa supplement Shaklee yang lain, boleh contact Aisyah terus k. Untuk fast respond whatsapp jer senang :)



Aisyah 011-33099034


Thank you for reading!

No comments:

Post a Comment