Thursday, February 9, 2017

BAGAIMANA SAYA BOLEH KENAL SHAKLEE?

Assalamualaikum.

Kita throwback cerita 3 tahun lepas yer. Masa tuu Aisyah masih study kat IPG sem 2 tak silap. Tapi masa tu Aisyah ada skin problem 😰 Roommate tahulah teruknya kulit Aisyah macamana. Ni bukan kulit muka tau. Kulit muka Alhamdulillah ok. Ni kulit kakiii. And also Aisyah ada masalah HB low sejak sekolah rendah dulu. So bila dah masuk IPT ni rasa ada duit sendiri nak jugaklah kan ikhtiar untuk selesaikan masalah tu kan.

Lepas tu nak dijadikan cerita tetiba ada pulak orang berkenan dengan kita hahaa. So biasalah kan bila kita rasa ada push factor masa tulah baru nak bertindak. Push factor Aisyah masa tu adalah nak kahwin! Hahaa. So ai fikir ai tak nak kahwin dalam keadaan tak sihat dan tak cantik (semua orang macam tu kan H̠a̠h̠a̠h̠a̠  ヽ(^o^)ノ)

So Aisyah pun search sana sini cari something TRUSTED yang boleh selesaikan masalah kulit tadi. Kebetulan pulak I am a blogger tau. So memang kenal lah dengan blogger blogger Malaysia terkenal masa tu (walaupun depa tak kenal kami 😝) Selalu jadi inspirasi. Contohnya FL, Irine, Hanis Zalikha, Yuyu, Cik Epal, Eida Eina Mansur, Nurul Ain 8888, dan ramai lagi. Tapi ada one of them telah berjaya menarik hati ai untuk bersama dengan beliau. Dia ialah my master sekarang Master Lyana Hisham ❤️

Tak silap masa tu memang zaman mula mula jugak MLY buat business Shaklee. Tapi Aisyah memang selalu lah baca pasal Shaklee and tertarik dengan Shaklee sebab bila baca WHAT HOW WHO WHERE dan lain lain mengenai product Shaklee memang I fall in love sangat. And I trust this product!

Tapi tak mau beli lagi. Haaa ai punya teliti tak nak terrugi sikit pun ai pun fikir fikir and baca baca lagi mengenai Shaklee. Lepas tu ter study pulak pasal bisnes Shaklee. Hahaa.

Lepas semua sumber mengenai Aisyah cari, akhirnya kesimpulan yang Aisyah dapat adalah why not aku jual Shaklee? Nak pakai lama. And tak ada rugi. Lagipun dah nak kahwin bolehlah tambah tambah duit pocket masa tengah study ni kan.

So my first beli Shaklee is under my ID sendiri. Maksudnya beli pertama kali tu Aisyah terus jadi ahli 😁 Pilihan bijak tak? Heheee. Just bayar RM80 untuk jadi ahli, Aisyah dapat beli barang Shaklee dengan harga ahli hehee. Once sampai jer kat rumah terusss post gambar supplement and bagitahu kat FB yang Aisyah adalah Distributor Shaklee ❤️

Masa tu Aisyah beli Vitalea, Vita C, B Complex, dengan ESP untuk masalah kulit kaki dan HB low. Ya Alah seriously Alhamdulillah dengan cara makan yang betul and konsisten, HB Aisyah naik dan kulit pun beransur pulih! HB terus naik tau once Aisyah consume Vita Lea Vita C tu!

Maksudnya dah tak adalah rasa nak pitam bila naik tangga 5 tingkat setiap kali gi kuliah tuuu 😂 Seriously sebelum ni memang rasa melayang nak pitam! Nak pitamnya lain, pucat lesinya lain. So bila makin OK tu apa lagi makinnn lah jatuh cinta sangat sangat dengan Shaklee. 💚

Tapi tang kulit ni lambat sikitlah kesan dia. Tak adalah hari ni makan, esok okay. Dia ambil masa juga 2-3 bulan. Tapi memang nampak perubahan. Bila dah okay tu Aisyah beli Vita E pulak untuk hilangkan parut. Alhamdulillah Vita E Shaklee memang berkesan sangat untuk hilangkan parut. Memang sukalah Shaklee! 💚

So dari situlah Aisyah kenal dan SUKA GILA kat Shaklee. Sebab memang trusted and Proved. Lagi suka bila buat bisnes dapat pulak untung kan. Bertambahlah duit pocket. Ok ah walaupun hanya bertambah RM20 sekalipun kan berbanding duit tu statik je. Mana best? Mana bijak? Ai lah yang bijak kuikuikui. 😝

So tu jer kisah Aisyah untuk petang ni. Macam tu lah cerita pengenalan Aisyah dengan Shaklee. Uols macam mana pulak? Adakah kenal Shaklee melalui Aisyah? Hihii gurau ja. Terima kasih pada yang sudi membaca petang petang macam ni. InshaAllah ada cerita lain yang bakal menyusul tau heheee. Stay tuned 😁

AisyahShaklee
011-33099034
Founder of ______ 😝

No comments:

Post a Comment