Monday, May 16, 2016

Manfaat, Kebaikan Dan Kelebihan Minuman ESP Shaklee

Assalamualaikum semua :)

1) Apa kebaikan ESP Shaklee?
2) Bagaimana cara buat masker ESP Shaklee?
3) Apa khasiat ESP Shaklee?
4) Apa kelebihan ESP Shaklee berbanding jenama protein yang lain?
5) Apa fungsi ESP Shaklee dan apa set ESP Shaklee?
6) Apa keburukan ESP Shaklee?
7) Adakah ESP Shaklee menggemukkan ?
8) Ada tak resepi ESP shaklee nak bagi sedap dan bagaimana cara minum ESP Shaklee?
9) Apa kandungan ESP Shaklee?
10) Berapa harga Shaklee ESP atau shaklee ESP price ?
11) Bila promosi ESP Shaklee ?
12) Ada tak testimoni ESP Shaklee ?

Ha macam ni banyak punya soalan insyallah akan ku jawab satu persatu (tapi mungkin dalam entry yang berbeza-beza hehe tengok pada kudratku sekarang ni hehe)

Okay so sekarang nak cerita lagi pasal ESP Shaklee yang super best ni. Saya pernah cerita pasal kan tapi banyak lagi yang tak tercerita lagi so here we are ..


Semua maklum kan ESP adalah PROTEIN? Dan protein adalah makanan sel. So cuba bayangkan sel sel yang halussss tu dapat makanan yang elok sihat dan semula jadi, Insyallah dengan izin Allah effect dia akan pergi ke seluruh tubuh badan kan? Kulit jadi cantik, sihat, bertenaga dan banyaaaak lagi lah!

Tapi , macamana kalau tak cukup protein? Apa akan berlaku?


  • Kalau tak cukup protein, badan kita akan terasa lemah, lesu, tak bermaya..akhirnya menggeletar.
  • kolesterol tinggi, tekanan darah rendah..jadi pening.
  • Punca ulser perut + ulser usus.
  • Luka lambat sembuh akhirnya berparut.
  • Ganggu penglihatan / lama kelamaan jadi kabur.
  • Antibodi tak kuat.
  • Bila kurang protein, badan tak boleh nak lawan penyakit yang datang sebab kurang ketahanan.

Siapa yang ada gejala-gejala seperti di atas boleh lah fikir-fikirkan solution yang terbaik untuk diri anda..





So apakah kebaikan dan manfaat minum ESP Shaklee ni? Jom baca satu satu hehe

1. Dilengkapi dengan unsur kalsium untuk elakkan kerapuhan tulang kerana serbuk soya yang tidak bersifat keasidan.
2. Membekalkan tenaga berterusan yang bertahan selama beberapa jam
3. Memberi rasa kenyang bagi individu yang dalam proses mengurangkan berat badan
4. Membantu menjadikan kulit lebih berseri dan menganjalkan kulit/awet muda kerana protein penting untuk kulit.
5. Meransang regenerasi kulit dan otot, mengurangkan kedutan,
6. Memberi ton warna kulit yang sekata
7. Membantu menghilangkan parut jerawat di muka, menjadikan kulit muka halus-mulus, gebu
8. Protein yang lengkap (mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan)
9. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
10. Rendah lemak, tanpa kolestrol
11. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi
12. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
13. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
14. Protein soya(tumbuhan )lebih mudah dihadam berbanding protein haiwan
15. Membantu mengurangkan risiko kanser,
16. Bertindak sebagai antioksidan,





17. Menguatkan sistem imun tubuh,
18. Mempertingkatkan tahap kolestol baik,
19. Memelihara kesihatan jantung
20. Membaiki pigmentasi – membaiki masalah rambut seperti beruban dan rambut gugur, pigmentasi, kedutan dan kesan tua
21. Membaiki memori – meningkatkan kualiti memori, vitaliti, dorongan seksual dan rangsangan
22. Pembekal tenaga – membekal tenaga dengan segera dan meningkatkan  sistem imun, maka ia baik untuk kekal bertenaga, mencegah migrain, insomnia dan tekanan
23. Baik untuk hormon – kacang soya kaya dgn isoflavones.
24. Membantu merendahkan paras kolestrol,
25. Mencegah osteoporosis
26. Membantu pembentukan sel-sel baru.
27. Membantu menyembuhkan gastrik.
28. Memberi kekenyangan, sesuai untuk diet menguruskan badan.
29. Mempercepatkan pemulihan luka selepas pembedahan.
30. Memudarkan parut
31. Membantu pembinaan tubuh kanak-kanak
32. Kecantikan kulit dan rambut

Apakah perbezaan ESP dengan soya lain?

1. Dihasilkan daripada soya non-GMO (selamat dari risiko toksin)
2. mengandungi 9 asid amino yang penting untuk fungsi badan
3. Diperkaya dengan 5 sumber vitamin dan 4 sumber mineral
4. 1tin 850g dihasilkan dari 30kg kcg soya
5. Diproses menggunakan air bukannya alkohol untuk memelihara kandungan isoflavone
6. Rendah lemak, tanpa kolestrol
7. Diproses pada kadar suhu rendah dan menjaga kualiti protin yang tinggi




So secara ringkasnya , fungsi ESP :


  • Untuk wanita yang ingin pregnant atau plan untuk pregnant : ESP pulihara dan pelihara rahim kita.
  • Untuk wanita yang sedang pregnant : ESP kuatkan rahim kita dan bantu pembentukan otot bayi. Protein kan bagus untuk tumbesaran.
  • Untuk wanita yang menyusu anak: ESP bantu banyakkan pengeluaran susu. Bila kita cukup protein, means kita cukup tenaga. Susu pun berkhasiat.
  • Untuk sesiapa yang nak stabilkan hormon : ESP mengandungi kacang soya, yang kaya dengan isoflavon, ia bantu memulihkan hormon wanita. Keluarkan darah kotor dan gantikan protein yang diperlukan.
  • Untuk sesiapa yang mahu kurus : ESP buat kita rasa kenyang.
  • Untuk sesiapa yang ingin kekal sihat : ESP beri ketahanan badan dan pelengkap nutrient dalam badan kita. Bila semuanya cukup, haruslah boleh lawan penyakit yang datang, insyaAllah.
  • Untuk sesiapa yang nak cantik : ESP buat kulit kita anjal, jadi gebu dan lebih cerah. Nampak berseri gitu. Bila dah cantik, tak perlu la nak tepek makeup tebal-tebal kan. Natural Beauty you!
  • Untuk sesiapa yang bercadang untuk puasa : ESP bekalkan tenaga, jadi walaupun puasa kita tak rasa terlalu lemah nak tunggu waktu berbuka.

TESTIMONI ESP SHAKLEE



Ha tepek sekali muka kami hehee sebab kami penggemar ESP SHAKLEE!



So macamana? Masih ragu ragu? Tak tahu nak buat pilihan? Tak pasti nak ambil Shaklee ke tidak?

Tak apa jangan risau, awak boleh tanya saya sebab saya pun macam aak jugak dulu.. Saya share je dekat awak apa yang saya rasa betul dan saya boleh bantu awak buat pilihan.. Jangan risau saya baik orangnya kihkihkih

Boleh baca tentang ESP SHAKLEE lagi di SINI dan SINI :)


Do whatsapp me 011-330.990.34 :)

FB page : By Ilyasiddiqah
Insta Shop : supplement.by.ilyasiddiqah

Im Your Trusted Shaklee Distributor

AISYAH ASSIDDIQAH
SHAKLEE ID : 1091965


Thank You For Reading!

No comments:

Post a Comment